Tuzlanska alternativa svoju kampanju počela iz poslovne zone “Kreka sjever” (VIDEO)

Spread the love
Rental Travel

Povodom početka predizborne kampanje, Tuzlanska alternativa je organizovala okupljanje svojih kandidata i kandidatkinja za predstojeće Lokalne izbore na lokaciji poslovne zone “Kreka sjever”. Poslovna zona kao prilika i model za ekonomski razvoj našeg grada i masovno zapošljavanje građana, inicijativa je Tuzlanske alternative i porgrama koji je predstavio vijećnik Mensur Alić i na proteklim Lokalnim izborima 2012.godine, ali projekat još uvjek nije zaživio u punom svjetlu.

Reha Centar

TUZLANSKA ALTERNATIVA

Alić je kao predsjednik Tuzlanske alternative i nosilac liste kandidata za Gradsko vijeće, izjavio da je “ cijeli svoj protekli politički angažman posvetio ekonomskom razvoju Tuzle, kroz ovu i slične inicijative, ali da to nikad nije naišlo na podršku gradske uprave koju ovakvi projekti zaslužuju. Stvaranje novih radnih mjesta za naše građane i nove generacije je prioritet djelovanja Tuzlanske alternative, i treba da bude prioritet gradske uprave. U ovaj konkretni projekat je uloženo do sada milion KM ali bez ikakvih vidljiv rezultata, što je jasno iz kadrova lokacije na kojoj se danas nalazimo. Smatramo da građani zaslužuju odgovore na pitanje zašto vodeća politika grada ne vidi i ne prepoznaje njihove potrebe zapošljavanja i osiguravanja osnovnih životni potreba u gradu u kojem žive.

U svom kratkom obraćanju medijima, kandidatkinja za gradonačelnicu Amira Malkočević istakla je da “svojim projektima Tuzlanska alternativa kao i ona lično u svom angažmanu želi zaustaviti odlazak mladih ljudi iz našeg grada u potrazi za zaposlenjem.  Pozvala je sve ostale kandidatkinje i kandidate da prije svega dostojanstveno, na fer i korektan način iskažu svoje programske ciljeve i ono sto planiraju ostvariti u svom budućem djelovanju a da pri tome ne koriste govor mržnje kako je slučaj u pojedinim istupima kandidata. Izrazila je nadu da će građani izaći u što većem broju na predstojeće izbore i podržati konkretne projekte koji omogućavaju bolji život svima.”

TUZLANSKA ALTERNATIVA

Komentari

Komentara

Posted In: