Tuzlaci provalili u zgradu Vlade TK, razbijena stakla, zapaljeni kontejneri (foto)

Spread the love
Rental Travel

Više od hiljadu protestanata, nezeposlenih osoba i radnika propalih tuzlanskih firmi, običnih građana  i studenata  izašlo je na ulicu, kako bi izrazili svoje nazadovoljstvo stanjem u Tuzlanskom kantonu, a nakon protesta pred Sudom uputili su se pred zgradu Vladu TK.

Reha Centar

Od ranih jutarnjih sati traju  i momentu dok ovo pišemo u popodnevnim satima još uuvijek su u toku protesti, koji su se ispred zgrade Vlade preselili na obližnje raskrsnice ključnih putnih pravaca kroz Tuzlu.

DSC_1010

Nakon što sa predstavnicima Vlade nisu postigli zajedničku, niti im se ko obratio, protestanti su pokušali i djelimično uspjeli u tome, na trenutak ući u zgradu vlade, ali veće sukobe spriječila je specijalna jedinica MUP-a TK.

Ovom prilikom povrijeđen je kamerman RTV Slon Branislav Pavičić koji je udaren palicom u predjelu lica.

DSC_0012

Obespravljeni radnici Konjuha, Guminga, Dite imaju sve veću podršku građana Tuzle pa je i sam ishod ovih protesta još uvijek neizvjestan, jer je svoj dolazak u Tuzlu prema nekim našim saznanjima najavio i veliki broj građana iz susjednih općina.

Iz Udruženja „Udar“ ističu da imaju samo jedan zahtjev, a to je ostavka kompletne Vlade Tuzlanskog kantona. Za sada samo Tuzlanskog…

Uskoro slijedi i video…

GALERIJA SLIKA

(aktuelno.ba/ Foto – Faruk Imamović)

Komentari

Komentara