Tuzlaci: “Ceco u naš grad nisi dobrodošla, ni na plakatima” (FOTO)

Spread the love
Menprom

Na Brčankoj Malti osvanuo je veliki Jumbo plakat najave Cecinog koncerta, na stadionu “Dr. Milan Jelić” u Modriči 30. Jula 2014. godine. Upravo na mjestu koje je danas simbol odbrane grada, kada je 15. maja 1992. godine Tuzla odbranjena, dana kada je spasila sebe od sudbine popaljenih i genocidom etnički očišćenih mjesta i gradova širom BiH.

Reha Centar

Upravo na tom mjestu osvanuo je Cecin osmijeh i poziv na koncert u mjesecu kada se obilježavala golgota koju su preživjeli Srebreničani. Tuzla je poznata po svojoj otvorenosti, grad u kojem se nikada nije gledala vjerska pripadnost, grad u kojem je nekoliko hiljada ljudi aplaudiralo himni Srbije i grad koji je jedinstven po miru, blagostanju i suživotu njenih građana.

ceca-tuzla44

“Sve možemo oprostiti, mnogim stvarima progledati i kroz prste, ali u vrijeme obilježavanja 19. godišnjice genocida u Srebrenici i na mjestu na kojem je Tuzla odbranjena ovakve uvrede ne možemo dopustiti. Ceco nisi dobrodošla u naš grad, čak ni na plakatima” – izjavila je skupina ogorčenih tuzlaka koji su se pobrinuli da plakat bude uklonjen.

ceca-bojkot

Podsjetimo, odmah nakon što je za 30. juli najavljen koncert Cece Ražnatović u Modriči, pojavila se grupa na Facebook-u koja protestvuje protiv njenog gostovanja, a u međuvremenu je i ovaj grad oblijepljen plakatima koji pozivaju na bojkot nastupa ove pjevačice, obzirom da se zna šta je i kakvu ulogu njen pokojni muž Arkan imao u proteklom ratu. (Tuzlanski.ba)

(tuzlanski.ba)

Komentari

Komentara