Tuzla: Počinje drugi Džumbus festival

Spread the love
Rental Travel

Danas počinje drugi po redu Džumbus festival! Podsjetimo, Džumbus DIYYF (Do It Yourself Youth Festival) organizuju mladi ljudi (18 do 25 godina) i sami kroje njegov sadržaj. Uz podršku Tuzla Live udruženja uče se pripremi, organizaciji i realizaciji događaja, a danas 22.8.2017.g., u Zlatarskoj ulici od 17h Džumbus ekipa započinje svoju novu avanturu.

Reha Centar

Festival će započeti vrlo interesantnom igrom pod nazivom Adventure Džumbus u kojoj mogu učestvovati svi koji imaju pametne telefone. Riječ je o Actionbound aplikaciji koju trebate instalirati na vaš telefon. Igra je jako zanimljiva. Odgovarat ćete na pitanja koja su vezana za ovaj mali festival,  šetati Tuzlom i otkrivati njene znamenitosti.

Džumbusarke i džumbusari  pozivaju sve zainteresovane, da im se pridruže u današnjoj igri, i započnu ovogodišnji festival. Pored prošlogodišnjih događaja sa nazivima Ne pravi Džumbus od Zdravlja, Džumbar bazar i Comic Fest, tu su i događaji za ljubitelje elektronske, rock'n'roll i metal muzike. Iz Tuzla Live udruženja poručuju da bi ove godine mogli iznenaditi i jednim novim, vrlo zanimljivim događajem koji do sada nije bio u Tuzli!

Dođite, uključite se i vi u organizaciju. Započnimo Džumbus avanturu zajedno!

Jelena Husanović /“Tuzla Live” Association

aktuelno.ba

Komentari

Komentara