Tužilaštvo TK: Pet godina zatvora bivšem direktoru firme Konjuh

Spread the love
Menprom

 Kantonalni sud u Tuzli je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio i objavio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu za Eldina Brčaninovića iz Živinica, bivšeg direktora firme Konjuh d.d Živinice, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Reha Centar

Također, Brčaninoviću se, po pravosnažnosti presude, izriče i sigurnosna mjera zabrane obavljanja dužnosti ili funkcije  direktora u privatnim ili javnim preduzećima, ustanovama ili organima u BiH u trajanju od 5 godina.

Optužnicom tog Tužilaštva Brčaninović se tereti da je kao direktor i odgovorna osoba u firmi Konjuh Živinice zloupotrijebio ovlaštenja, postupao suprotno interesima službe i Konjuha i suprotno propisima koji su ga obavezivali na zakonito, savjesno i odgovorno poslovanje.

U dvije radnje koje se Brčaninoviću  optužnicom stavljaju na teret navodi se da je pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 474.000 KM firmi BH Pelete d.o.o Živinice, a u kojoj je bio jedan od osnivača i sa kojom je Konjuh imao zaključene ugovore o poslovnom odnosu, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Komentari

Komentara