Turistička razglednica TK: Danas i zvanično otvorena turistička sezona na kompleksu Panonskim jezerima u Tuzli

Rental Travel

Press konferencijom za medije danas je i zvanično otvorena turistička sezona na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli za 2022. godinu. Tim povodom  najavljeni su bogati sadržaj koji posjetioce Panonike očekuje tokom ove sezone. Kako je najavljeno iz Turističke zajednice Grada Tuzle prema svim pokazateljima, ovo bi trebala biti najuspješnija godina do sada, kada su u pitanju posjete Panonskim jezerima ali Gradu Tuzli.

Reha Centar

Prema riječima direktorice Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac,  posjetitelji će moći uživati u brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima. ˝Grad Tuzla iz godine u godinu opravdava i osvjetlava obraz kao turistička destinacije ne samo u BiH, nego i šire. Imamo već najavljene grupne posjete iz zemalja regiona i očekujemo da u ovoj sezone neke rekorde i premašimo. Za ovo ljeto smo obezbjedili iznimno bogat sadržaj. Svi oni koji dođu da se kupaju na slanim jezerima imat će bogat sadržaj širom grada. Njihov boravak u Tuzli neće biti ograničen samo na kupanje i ove prekrasne plaže, nego će imati priliku da se zabave u ugostiteljskim objektima, da prisustvuju brojnim manifestacijama, festivalima u sklopu programa ‘Ljeto u Tuzli’. Trudimo se da turistička sezona ne bude ograničena samo na ljetne mjesece, nego da to produžimo na jesen i zimu. Ove godine očekujemo sjajne rezultate i veliki broj posjetilaca˝, izjavila je Jaganjac.

Direktor JKP Pannonica d.o.o. Tuzla Majid Porobić je istakao da imaju dobre naznake da će sezona biti vrlo uspješna. ˝Zvanično smo sezonu otvorili 1.juna i za 15 dana smo realizovali 18.000 posjeta. Naša očekivanja su da će slana jezera tokom sezone posjetiti oko 380.000 gostiju. Da bi smo to mogli realizovati potrebno nam je dugo i toplo ljeto. Uposlili smo 150 radnika koji će voditi brigu o našim gostima˝, kazao je Porobić i dodao: ˝Mi svoje goste želimo i da zabavimo. Puno je zabavnih programa, počev od večerašnjeg koncera grupe Crvena jabuka. Tokom  ljeta imat ćemo koncerte, dio smo festivala ‘Kaleidoskop’, spremamo ‘Bike Fest’ koji će biti u septembru. Dobili smo potvrdu da ćemo svaki vikend imati par autobusa gostiju iz Osjeka, imamo najave dolaska gostiju iz Srbije˝.

Prije 19 godina smo otvorili prvo slano jezero. 2003. godine imali smo tri hotela, sada imamo  35 hotela, motela i veliki broj privatnih smještaja. Imamo desetak zahtjeva za gradnju novih hotela. Podsjećam, jedan od tih hotela je Mellain koji je koštao 100 miliona eura. Tuzla ide sigurnim putem ka razvoju turizmu. Grad Tuzla dobitnik je najvišeg UN-ovog priznanja Svjetske turističke organizacije  koja se dodjeljuje za inovacije u oblasti turizma. Radi se o plaži najvećih mogućih standarda. Ovakvu plažu teško da možete naći i na jadranskoj obali. Govorim o kvalitetu vode, broju spasilaca, uvijek prisutnim kolima hitne pomoći, ali i ukupne kvalitete usluge i ponude. Do sada smo imali 5,3 miliona posjeta. Ja pozivam sve ljude da dođu na plažu ‘slanog okusa’, da ljetuju u Tuzli i da mnogo toga lijepoga dožive i vide. Zahvalujujem se svim turističkim i ugostiteljskim radnicima, hotelijerima, taxi službama na ljubaznom odnosu prema turistima. To je pravi način, tuzlanski način razvoja turizma˝, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Projekat podržan od strane Turističke zajednice TK

Komentari

Komentara