Teorije zavjere, lobiji ili nešto treće: Ministar Bećirović otvoreno i bez dlake na jeziku o Aerodromu Tuzla VIDEO

Spread the love
Rental Travel

Wiz Air je definitivno i konačno povukao svoje bazne avione sa Aerodroma u Tuzli te tako iza sebe, svjesno ili ne, ostavio veliki problem koji ima preko 500 hiljada putnika, uglavnom iz dijaspore koji su koristili usluge ovog aerodroma. No problem nije samo u putnicima već i u 200 uposlenika Aerodroma, velikom broju hotelijera i agencija koje su uglavnom živjele od naše dijaspore.

Reha Centar

Ministar Trgovine turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona vidno ljut, odgovarao danas na sva novinarska pitanja, te saopštio kako u Vladi TK ne odustaju, već naprotiv.

A sada malo i o krivcima za novonastalu situaciju. Wizz Air je otišao i to objasnio ekonomskim razlogom na što kako su kazali niti menadžment Aerodroma niti Vlada nisu mogli uticati. Predsjednik Komisije za saobraćaj i komunikacije državnog parlamenta i nekadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović dodatno je uzburkao strasti prije par dana kada je izjavio da će Komisija raspravljati i o tome zašto se Aerodrom doveo u ovakvu situaciju. Sporne su i tri marke po jednom putniku koje je Aerodrom Tuzla plaćao državnoj Agenciji za vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, dok to recimo banjalučki aerodrom nije plaćao.

Iz Vlade Tuzlanskog kantona i resornog ministarstva su danas kazali i to kako vode intenzivne razgovore sa drugim aviokompanijama ali da zbog uvjeta istih nisu spremni iznositi više detalja.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Denis Bećirović otvoreno i bez dlake na jeziku o trenutnom ali i očekivanom statusu Aerodroma Tuzla.

Kompletno obraćanje ministra Bećirovića.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara