Svjetski dan Mentalnog zdravlja: Okrugli sto na temu „Mentalno zdravlje žena“

Spread the love
Menprom

12. oktobra 2017.g. sa početkom u 13.00 sati u atelju Ismet Mujezinović u Tuzli, Udruženje Amica Educa u saradnji sa Centrom za mentalno zdravlje, Doma zdravlja „Mustafa Šehović“ Tuzla, organiziraće Okrugli sto pod nazivom „Mentalno zdravlje žena“.

Reha Centar

Okrugli sto se organizira u okviru obilježavanja Svjetskog dana Mentalnog zdravlja a njegov cilj je promoviranje važnosti i poticanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja stanovnika BiH sa posebnim osvrtom na mentalno zdravlje žena.

Uvodna predavanja na okruglom stolu će održati:

  • Dženita Hrelja Hasečić, direktorica projekta Mentalnog zdravlja u BiH, Asocijacija „XY” Sarajevo, koja će dati presjek stanja mentalnog zdravlja u BiH sa fokusom na žene,
  • Zlatko Kalabić, specijalista neuropsihijatar, šef Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Tuzla, koji će govoriti o potrebama i uslugama prevencije mentalnih poteškoća u Tuzlanskom Kantonu te
  • Selma Aličić, direktorica Udruženja Amica Educa Selma Alićić, koja će prezentirati iskustva Udruženja Amica Educa vezana za mentalno zdravlje žena.

Saradnja Udruženja Amica Educa sa Centrom za mentalno zdravlje Doma Zdravlja Tuzla, pored zajedničkog organiziranja aktivnosti promocije važnosti mentalnog zdravlja ogleda se i u kontinuiranom unapređivanju mentalnog zdravlja te pružanju usluga prevencije i tretmana mentalnih poteškoća građana Tuzle.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara