Svirka u srcu Tuzle, u Zlatarskoj ulici kod Kapije

Rental Travel

Mostar Rock School zajedno sa lokalnim partnerom, udruženjem Tuzla Live vas poziva na dobru svirku u srcu Tuzle, u Zlatarskoj ulici kod Kapije.

Reha Centar

Naime, riječ je o projektu u kojem Mostar Rock School (www.mostarrockschool.org) uz pomoć Ambasade Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini organizuje ljetni muzički kamp pod nazivom „Summer Rock School“ od 23.-30.8.2015. U Internacionalnom Omladinskom Kampu (IOK) u Kiseljaku kod Tuzle se već okupilo  40 mladih muzičara iz Mostara, Čitluka, Stoca, Prijedora, Sanskog Mosta i Tuzle, koji imaju priliku surađivati i kreirati muziku u toku trajanja kampa. Tu borave i predavači koji će raditi sa pomenutim muzičarima na polju individualnog razvoja vještina, te i „band coach“ predavači koji će pomoći novim bend formacijama da dođu do svojih ciljanih kompozicija.

rock kooncert
Neophodno je spomenuti i gostujuće predavače koji će održati Master Class radionice na temu njihovog uspjeha, globalne situacije u muzičkoj industriji, muziciranje na određenom instrumentu, produkciji i organizaciji, itd. Tako će članovi bendova Zoster, Letu Štuke, ekipe FmJam-a i ostali prenijeti svoja iskustva i savjete na mlađe generacije.
U sklopu Summer Rock School-muzičkog kampa, u saradnji sa lokalnim partnerom, udruženjem Tuzla Live (www.tuzlalive.org), koje na razvoju muzičke scene radi već 15 godina, održat će se dva koncerta. Prvi koncert će se desiti u petak 28.08. u 20.00 u strogom centru Tuzle, u Zlatarskoj ulici (FB event: http://on.fb.me/1LyL8mj). Na ovoj svirci dobrodošlicu će vam poželjeti  bendovi koji su se oformili tokom rada u kampu, koji će vas obradama poznatih r'n'r i funk numera istinski razdrmati. Također će predstaviti i originalne pjesme koje su sami kreirali u kampu!

Poslije njih, na bini ćete imati priliku vidjeti mostarski perspektivni bend Floridus (www.fb.com/floridus) koji je nastao u januaru 2013. godine. Pobjedom na programskom koncertu već pomenute Mostar Rock škole u MC Pavarotti, bend snima singl, te uspješno nastavlja s radom, gdje nakon pobjede na jednom od poznatijih takmičenje bendova osvaja i snimanje albuma “Na Vrhu Svijeta” koji je svjetlo dana ugledao u maju ove godine. Zanimljivi i vrijedni slušanja.  (https://www.youtube.com/watch?v=pA-TFETzQjQ )
Zato vas pozivamo da nam se pridružite u Zlatarskoj ulici u petak u 20.00 uz dobre r'n'r zvuke!
Za sve kojima bude malo rock'n'rolla u petak, u subotu sa koncertom nastavljamo u Kiseljaku u kampu! Svi su Dobrodošli!
aktuelno.ba

Komentari

Komentara