Svi problemi građana MZ Bukinje iskazani na zboru građana

Rental Travel

Na zboru građana u MZ Bukinje, preko 170 mještana čekalo je predstavnike Službe za komunalne poslove grada Tuzla, TE Tuzla i Centralnog grijanja Tuzla kako bi čuli odgovore na pitanja oko spajanja stambenih objekata na sistem daljinskog grijanja. Imali su mještani i namjeru pitati zašto TE Tuzla onemogućava pristup privatnim parcelama postavljajući betonske blokade na šljačištu Divkovići.

Reha Centar

Imali su mještani i još mnogo pitanja, ali s druge strane nije bilo sugovornika. Naime, iako su svi gore nabrojani predstavnici vlasti i javnih preduzeća uredno pozvani i zamoljeni da dođu oni to nisu učinili vjerovatno smatrajući da su danas ljudi bezvrijedni i da ono što običan čovjek misli nije vrijedno pažnje. To je valjda i odgovor svima onima koji namjeravaju nešto slično. Vlast u ovom gradu ne zanima šta misle i šta tišti obične ljude.

MZ BUKINJE

Podsjećamo da se o prijektu grijanja u MZ Bukinje govori već duži niz godina. Poptisani su razni prijateljski ugovori, na račun grada uplaćeni milioni KM, a stanovnici nemaju koga pitati „Kad će konačno biti grijanje“!?

Mještani su vjerujući u obećanja gradskih vlasti iz kuća iznijeli peći na čvrsta goriva vjerujući da će ove godine imati grijanje iz TE Tuzla koja već decenijama uništava njihovu okoliš i njihovo zdravlje. Čekali uzalud moglo bi se na kraju zaključiti. Iako je zima već na pragu, o grijanju osim stanovnika više niko ne želi pričati. Zar je tako teško doći među narod i objasniti im šta se događa i kakvi su planovi.

Zar je vlast toliko slijepa i bezdušna. Valjda je samo važno da se na osnovu priče o grijanja dobiju milioni KM, a danas se može pitati u šta je sve to utrošeno jer kako se može zaključiti iz primjera u MZ Bukinje sve je obavijeno velom tajni i s mnogo sumnji.

MZ BUKINJE

Imali smo namjeru pitati i TE Tuzla zašto nam onemogućava pristup našim parcelama u čijem smo posjedu mnogo prije nego što je postojalo šljačište. Danas su na putevima koji vode do naših parcela i šuma betonkse blokade koje onemogućavaju prolaz. Mještani MZ Bukinje neće trpiti takav teror od onoga koji nas decenijama truje i uništava naš život. Podsjećamo da su razne studije pokazale koliki je negativan utjecaj na naše zdravlje i koliko zapravo trpimo zbog rada TE Tuzla. Kao odgovor na sve to dobili smo blokirane puteve i pokazivanje moći. Takav odonos nećemo trpiti i iznaćemo kako pravne tako i druge načine zaštite naših prava.

Na kraju mještani su zaključili da ovakav odnos ignoriranja jeste motiv za još jaču borbu za pravo na dostojanstven život i neophodne promjene.

Mještani MZ Bukinje

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara