Sve za prvo mjesto!

Spread the love
Menprom

U klupskim prostorijama na stadionu Tušanj održana je konferencija za medije povodom odlaska ekipe na pripreme u slovenački Kopar.

Reha Centar

Šef stručnog štaba Ćiro Blažević nije krio zadovoljstvo što je klupska uprava obezbijedila dvosedmični boravak u Sloveniji, što je potez kojim se ne mogu pohvaliti ni mnoge premijerligaške ekipe, a posebno ne timovi iz našeg ranga takmičenja.

“Biće ovo sjajna prilika da se ekipa dodatno homogenizira, da se igrači upoznaju međusobno što je veoma bitno. Svake pripreme se dijele na tri dijela: bazične, specifične i uigravanje, ali ja ću to preoblikovati u specifične i uigravanje. Na put ću voditi 24 ili 25 igrača, igračkim kadrom sam zadovoljan, jer su u Klubu realizirali sve što sam lanirao. Vrlo sam zahvalan predsjedniku što je napravio ogroman napor da nam obezbijedi sve uslove za dobar rad”, poručio je mnogobrojnim novinarima Blažević, te se osvrnuo na euforiju koja vlada Tuzlom otkako je on preuzeo Slobodu:

“Euforija zna biti vrlo opasna ako ne ispunim zadate ciljeve. Izvinite na riječniku, ali sada sam u zajebatoj situaciji jer moram pokazati šta znam!”.

Iako će Crveno – crni u Sloveniji odigrati pet kontrolnih utakmica, svakako najviše pažnje izaziva ona protiv Crvene zvezde 5. februara.

“Crvena zvezda je institucija i svjetski afirmiran klub. Ta utakmica će me vratiti i evocirati uspomene na neke događaje kojih se rado sjećam”, istakao je Blažević.

Azmir Husić, alfa i omega kluba iz Rudarske 2, sada od Blaževića i njegovog stručnog štaba očekuje da se ekipa što bolje pripremi za sva uzbuđenja koja donosi početak marta i start lige.

“Ekipa je spremna za putovanje. Šef je tražio pojačanja, mi smo njegove zahtjeve poprilično ispunili, a sada je na njemu da sve to uoblikuje, pripremi i napadne prvo mjesto”, kazao je Husić, te otkrio još neke pojedinosti vezane za boravak u Kopru:

“Ove pripreme će nas koštati između 17 i 19 hiljada eura, no i nakon povratka iz Slovenije, ukoliko šefu to bude trebalo, mi ćemo omogućiti da ekipa otputuje i u Međugorje na nekih četiri – pet dana. Ako šef to odluči, imamo prostora i za slanje ekipe u Međugorje. Sve radimo kako bismo na kraju osvojili prvo mjesto!”.

Komentari

Komentara