Sve je izvjesnije da će lider SBB-a Fahrudin Radončić i njegova stranka biti dio šireg patriotskog bloka

Spread the love
Menprom

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić komentirao je u izjavi za portal Klix.ba današnji poziv SDA da njegova stranka uđe u vlast.

Reha Centar

On je kazao da će SBB nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, naredne sedmice “održati sjednicu predsjedništva i institucionalno odgovoriti na poziv kolega iz Stranke demokratske akcije”.

– Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu – kazao je Radončić.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi da proširi patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

– Meni se čini da ulazimo u finale koalicijskih odnosa koji bi trebali ići u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa. I, sto je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični finansijski preduslovi – rekao je Radončić.

Poručio je kako je SBB-u kompliment da ih nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji drugi politički subjekti prepoznaju i javno kvalificiraju kao poželjne partnere u budućem probosanskom bloku i kao faktor stabilnosti.

– Zaista je vrijeme i da se, kako to neki nazivaju, etablira bosnjačka, a ja bih rekao, i probosanska reprezentacija na državnom nivou – zaključio je Radončić u izjavi za Klix.ba.

Komentari

Komentara