Super Štek nagradio najbolje dječije radove na temu omiljene knjige

Spread the love
Rental Travel

Ljupki heroj koji vodi računa o štednji mališana, Super Štek ove godine je pozvao učenike osnovnih škola u Bosni i Hercegovini da mu preporuče svoju najdražu knjigu.  Znajući koliko su knjige vrijedne i koliko postajemo bogatiji sa svakom pročitanom knjigom, Super Štek se mališanima javio sa idejom da pripreme maštovite i kreativne radove na temu svoje omiljene knjige.

Reha Centar

Ove godine pristigao je veliki broj radova, iz čak 92 osnovne škole u Bosni i Hercegovini.  Među 450 radova bilo je teško odabrati najbolje, ali poučna priča koju je izdvojila Melika Šestan učenica Osnovne škole „Sjenjak“ iz Tuzle odnijela je prvu nagradu. Melika je predložila knjigu „Čudo“ (R. H. Palasia), te je osim vrijedne nagrade za svoj rad, osvojila i novčanu nagradu za svoju školu koja će se iskoristiti za obogaćenje bibliotekarskog fonda.

Drugu nagradu dijele Mak Ibrulj iz Osnovne škole „Mujaga Komadina“ iz Mostara i Benjamin Žilić, iz Osnovne škole „Miladije” iz Tuzle. Izborom knjiga „Vlak u snijegu“ Mate Lovraka i ”Ruka na kosi” Šukrije Pandže Mak i Benjamin su podsjetili na važnost timskog rada, te da u trenucima kada mislimo da se ne možemo na nekoga osloniti ipak postoji osoba koja će nam pomoći i saslušati nas.

Treću nagradu osvojila je učenica Nikolina Blagojević iz Osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović“ Banja Luka,  koja je Super Šteku dostavila svoj čitalački dnevnik,u kojem je predstavila neke od svojih omiljenih knjiga „Bela Griva“, „Kapetan Džon Piplfoks“ i „Alisa u zemlji čuda“. Uz preporuku za omiljene knjige, Nikolina je u čitalačkom dnevniku određene knjige predstavila i kroz 3D ilustracije.

Obzirom na veliki broj pristiglih radova, Super Štek i UniCredit Bank su  odlučili da obezbijede i doniraju knjige za školske biblioteke učenika čiji radovi su se istakli i bili odabrani u uži izbor. UniCredit Bank posebno raduje ovogodišnji dobar odaziv učenika, obzirom na opredjeljenje da među djecom podstiče pozitivne navike, poput kulture čitanja kao osnove za kulturu učenja.

Tri novčane nagrade osvojili su učenici osnovnih škola iz Tuzle, Mostara i Banja Luke.

UniCredit Bank i Super Štek već duži niz godina podižu svijest o štednji kod učenika širom Bosne i Hercegovine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara