Sudovi u manjem bh entitetu nisu ništa drugo nego produžena ruka Milorada Dodika

Rental Travel

Povodom današnje očekivane odluke Ustavnog Suda manjeg BH entiteta, a kao predstavnici Stranke za Bosnu i Hercegovinu u organima tog entiteta, još jedanput pozivamo sve relevantne domaće i međunarodne faktore da se uključe u zaustavljanje ove sudske farse koja ne vodi ničemu dobrom, a vodi samo daljnoj destabilizaciji cijele države i zaustavlja evropski put.

Reha Centar

Podsjećamo da je Ustavni sud RS danas je donio odluku da raspisivanjem referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH u RS-u nije povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka.

Evidentno je i već svima jasno da sudovi u ovom BH entitetu nisu ništa drugo nego produžena ruka destruktivne i destabilizirajuće politike Milorada Dodika, što pokazuje i ova Odluka.

Milorad Dodik, koristeći ovaj Sud očigledno kupuje vrijeme i pokušavajući ploblematiziranjem svega i svačega se trudi da ostane u fokusu, dok građani BiH ostaju bez posla.  Ovo je samo još jedna u nizu takvih akcija.  Nadamo se i vjerujemo da će međunarodna zajednica, a posebno OHR i Visoki predstavnik, kao i ambasade SAD-a i zemalja EU, zaustaviti ovakvo ponašanje.

Pozivamo sve domaće zvaničnike da ne nasjedaju na ovaj scenario i da ni po koju cijenu ne pristaju na bilo kakve razgovore o pravosudnom sistemu i njegovom razbijanju.  Razgovori mogu, ali samo o jačanju pravnog sistema i uvođenju Vrhovnog Suda Bosne i Hercegovine.

Murvet Bajraktarević , zastupnik u NSRS

Elvedin Hamzić ,delegat u Vijeća Naroda u RS

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: