Stranka za BiH u Doboj Istoku postala najpoželjnija politička opcija

Spread the love
Menprom

U Općini Doboj Istok došlo je do prelaska većeg broja članova iz više stranaka (BPS, SDA, A-SDA) u članstvo Stranke za BiH. U martu mjesecu je održana i izborna skupština. Uz prisustvo 142 delegata , više stotina gostiju , članova i simpatizera, izabrano je novo rukovodstvo – Općinski savjet Stranke za BiH Doboj Istok. Na istoj skupštini uručene su i članske karte za 22 mlade,visoko obrazovane osobe.

Reha Centar

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Savjeta jednoglasno su izabrani predsjednik i tri potpredsjednika. Za predsjednika Općinskog savjeta je izabran Safet Smajilbašić,za prvog podpredsjednika Sajib Mešić; za drugog podpredsjednika Mujkić Husejn i trećeg potpredsjednika Sofić Omer.

Dana 19.04. ove godine održana je i izborna skupština Asocijacije mladih na kojoj je za predsjednika izabran Aličić Adnan,a za podpredsjednike su izabrani Amir Smajilbasšić i Aldin Bradarić.

U pripremi je organizovanje izborne skupštine Asocijacije žena Općinskog savjeta Stranke za BiH Doboj istok koja će biti održana 03.05.2014.godine.

U radu Općinskog Vijeća Doboj Istok, Stranka Za BiH učestvuje sa dva vijećnika i djeluje kao opozicija.

Na zadnjoj sjednici Općinskog Vijeća vijećnici Stranke za BiH glasali su za prijedlog odluke o ukidanju paušala općinskim vijećnicima, a što je većina odbila.Vijećnici Stranke za BiH u Općinskom Vijeću su bez ijednog izostanka sa sjednica i daju aktivan doprinos u radu, sa najviše prijedloga i inicijativa.

Na svakoj sjednici Općinskog Vijeća klub vijećnika Stranke za BiH se stalno i kontinuirano zalaže za zakonitost u radu Općinskog vijeća što u bezbroj slučajeva aktuelna većina krši i ne poštuje te na nezakonit način donosi veoma važne odluke za građane Doboj Istoka.

Vijećnici Stranke za BiH u Općinskom Vijeću će se i dalje principijelno i pošteno zalagati za zakonitostu radu i jednaka prava za sve građane. Općinski savjet Stranke za BiH Doboj Istok u narednom periodu će aktivno raditi na omasovljavanju članstva i mijenjanju stanja na području općine za dobrobit svih građana,a ne samo malog broja poslušnih ljudi.

Stoga, pozivamo sve građane, a posebno mlade i poštene, patriote Općine Doboj Istok da nam se pridruže kako bi što prije zajednički promijenili postojeće veoma loše stanje u našoj Općini.

Građani Doboj Istoka, Stranka za BiH je vaša stranka!

Dođite i pridružite nam se da se zajednički, složno i pošteno borimo za bolju budućnos svih građana Doboj Istoka.

Predsjednik OSStranke za BiH Doboj Istok                                                                                        

Safet Smajilbašić

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara