Stabilnije vremenske prilike početkom sljedeće sedmice

Rental Travel

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je dugoročnu prognozu prema kojoj bi do stabilizacije vremenskih prilika trebalo doći početkom naredne sedmice, tačnije od 30. novembra.

Reha Centar

Do tada će, prema prognostičkim kartama, u BiH preovladavati promjenjivo i nestabilno vrijeme, sa povremeno jačim padavinama i temperaturama primjerenim za ovo doba godine. U Hercegovini će preteženo padati kiša, a u Bosni snijeg, što će dovesti do porasta visine snježnog prekrivača. Krajem vikenda izgledne su nešto stabilnije vremenske prilike, sa više sunca na jugu zemlje.

Najniže tenmperature kretaće se od -5 do 2 stepena Celzijusa, a na jugu od 4 do 9. Dnevne vrijednosti biće između 5 i 9, na jugu između 8 i 12 stepeni Celzijusa.

Za period od 30. novembra pa nadalje, prema prognostičkim kartama, predviđa se kratkotrajno prolazno pogorašnje vremena, ali su u nastavku izgledne stabilnije vremenske prilike sa prestankom padavina i porastom temperatura vazduha.

Sličnu prognozu za period do 30. novembra izdao je i Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske. U petak se očekuje nestabilno vrijeme sa padavinama, dok bi u dane vikenda trebalo doći do stabilizacije, ali i dalje uz niske temperature. Početkom sedmice bi trebalo biti toplije.

(Anadolu Agency) – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: