Solinske igre i ove godine okupile brojne zaljubljenike u sport, rakreaciju i razonodu

Spread the love
Menprom

Sada već tradicionalne “Solinske igre” pokazale su i ovaj put da se mališani, ali i nešto stariji, mogu družiti i uživati u sportu, prirodi i rekreaciji ispunjenoj sa puno osmjeha i bez virtualnog svijeta, mobitela, računara…

Reha Centar

Solina je i danas pokazala da brojne neformalne i formalne grupe, građani i građanke Soline, mališani i svi zaljubljenici u sport i rekreaciju, potpomognuti Gradskom upravom Grada Tuzle, znaju napraviti ambijent koji će svakako svako onaj ko je danas bio na stadionu “Studenac” u Solini dugo pamtiti.

Natezanje konopca, revijalna utakmica, odbojka, kros osnovaca, nošenje jaja u kašikama, trčanje u vrećama, samo su neke od zabavnih igara koje su obilježile današnje druženje i igre.

Solinske igre zajedno sa svim prisutnim, otvorio je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić koji je ovom prilikom kazao da mu je jako drago što je ovu nedjelju proveo sa zaljubljenicima u sport i rekreaciju te kako će Grad Tuzla uvijek podržavati zdrav način života mladih naraštaja kroz razne oblike podrške.

Za najbolje, ako je to danas uopšte bilo i važno, obezbjeđene su i diplome i pehari ali kako je istaknuto svako onaj ko je danas došao na druženje je pobjednik.

Foto galerija

M.T.

Komentari

Komentara