Skupština Tuzlanskog kantona imenovala novog ministra u Vladi TK

Spread the love
Menprom

Osman Puškar, kadar BPS-a novi je mnistar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona, nakon što je ostavku na ovu funkciju, prije par mjeseci podnio, također BPS- ov kadar Nermin Hodžić.

Reha Centar

Poslanici u Skupštini TK usvojili su i Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave TK sa 25 glasova za, šest protiv i dva uzdržana. Na ovaj način omogućeno je da se, nakon provedene javne rasprava koja će trajati 40 dana, donese prijedlog zakona, a koji će  značiti rekonstrukciju pojedinih ministarstva u TK.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK bit će podjeljeno na dva  ministrastva, pa će TK imati Ministarstvo obrazovanja i nauke te Ministarstvo za kulturu, sport i mlade.

Tako će mladi u TK po prvi put biti u potpunosti obuhvaćeni jednim resorom, odnosno ministarstvom koje će raditi na unaprijeđenju njihovog statusa i položaja u društvu.

“Dolazim iz poduzetničkog kraja, iz Gračanice i koliko mi vrijeme i okolnosti dozvole učiniću sve da bar malo tog poduzetničkog duha prenesem na ovo ministarstvo.Na ovu funkciju su me predložili ljudi iz BPS-a i nadam se da ću opravdati povjerenje, prije svega građana a zatim i stranke koja me predložila”- istakao je kratko nakon imenovanja i položene zakletve ministar Puškar.

M.T.

Komentari

Komentara