Senad Alić novi je predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona

Rental Travel

Nakon što je na Tuzlanskom kantonu završena dugotrajna serija razgovora novih izbornih pobjednika i nakon što su stranke potpisnice Platforme izašle sa novim programima i obećanjima, nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona nije imao veće zastoje.

Reha Centar

Po žurnom postupku usvojen je dnevni red koji je predviđao izbor i imenovanja predsjednika i potpredsjednika Skupštine, te delegata za Dom naroda. Sa 30 glasova za i pet susdržanih za potpredsjednika skupštine izabran je Slađan Ilić iz reda srpskog naroda dok je za predsjednika Skupštine sa istim omjerom glasova  izabran Senad Alić iz SDA.

Parlamentarnu većinu pored SDA još čine i DF ali i nezaobilazbni sudionici gotovo svake vlasti poslanici Narodne stranke Radom za boljitak,  te BPS-a.

SKUPŠTINA TK

Iz Narodne stranke Radom za boljitak ne kriju da su godine koje su iza bas potrošene uzaludno, zaboravljajući pri tome očigledno činjenicu da su bili sastavni dio gotovo svake vlasti tih istih godina iza nas.

Tajnim glasanjem poslanika Skupštine TK, u Dom naroda Parlamenta FBiH izabrani su Rasim Dostović (SDA) i Lejla Didik-Sarajlić (DF) iz reda bošnjačkog naroda. Treći delegat iz reda Bošnjaka nije izabran jer su kandidati iz SDP-a i SBB BiH dobili isti broj glasova. O tome će biti odlučeno žrijebom Centralne izborne komisije BiH.

SKUPŠTINA TK

Naomn konstituitajuće sjednice poslanici u Skupštini nastavili sa radnim dijelom u kojem ih već čeka desetine problema za koje bar do sada niko nije uspio pronaći rješenje.

Fuad Imamović

Budžet za 2015. obespravljeni radnici koji putuju van granice BiH, posrnula privreda i ekonomija, i još niz drugih pitanja koja se tiču obrazovanja , zdravstva i tako dalje.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara