Salko Bukvarević: 2.Korpus je branio hiljadugodišnju tradiciju suživota na ovim prostorima

Spread the love
Rental Travel

Na svečanoj akademiji upriličenoj povodom 25. godišnjice formiranja 2.Korpusa Armije RBiH prisutnima se između ostalih obratio i Federalni ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević koji je naglasio važnost njegovanja tradicije obilježavanja značajnih datuma, jer kako je istakao oni svjedoče o vremenu u kojem je herojstvo naroda i pojedinaca u odbrani BiH bilo posebno izraženo, te dodao:

Reha Centar

„Svim pripadnicima 2.Korpusa Armije R BiH od srca čestitam 25. godišnjicu i želim naglasiti da mi nismo željeli ni agresiju ni rat nego smo to dobili u brutalnom obliku iz susjedne zemlje ali su najbolji sinovi  Bosne i Hercegovine  stali pred to zlo i branili svoju domovinu, svoje porodice, čast i dostojanstvo svakog građanina koji nije bio na strani zla i okupacije.

Upravo 2. Korpus Armije R BiH je u toj odbrani dao nemjerljiv doprinos i zbog tih boraca, tih najhrabrijih sinova naše zemlje i danas sa ponosom kažemo da smo bili pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine koja je branila sve njene građane, koja je branila državu Bosnu i Hercegovinu i koja je branila hiljadugodišnju tradiciju suživota na ovim prostorima.

2.Korpus Armije R BiH je jedan od najboljih korpusa Armije R BiH, koji je držao najveću slobodnu teritoriju, koji je imao najviše brigada i koji je dao tri narodna heroja i 450 zlatnih ljiljana, dakle sve ono što je činilo jedno istinsko patriotsko osjećanje činilo je 2.Korpus Armije R BiH“ – istakao je između ostalog Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata dr.Salko Bukvarević.

R.T.

 

Komentari

Komentara