Ramazanska čestitka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića

Menprom

U povodu predstojećeg mubarek Ramazana premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti u kojoj stoji:

Reha Centar

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg mubarek Ramazana, uz želju da dane posta provedu u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.

Nadam se da će ovaj, za sve vjernike islamske vjeroispovijesti poseban mjesec, doprinijeti međusobnom poštovanju i razumijevanju, te sve nas potaknuti da činimo dobro i pomažemo drugima, dijeleći radost Ramazana kako sa svojim najbližima tako i sa našim komšijama.

U danima Ramazana čovjek najbolje osjeća ljepotu istine, pravde, poštenja, dobročinstva, bratske ljubavi i, iznad svega, Božije milosti.

Ramazan nas uči samopoštovanju duše u njezinoj želji da nadjača tjelesne strasti,  samopouzdanju ljudske ličnosti u njezinoj želji da živi u moralu, kao i poštovanju prema čovjeku u njegovoj želji da živi u miru i sreći.

S uvjerenjem da će nam ovaj mjesec donijeti povratak istinskim duhovnim vrijednostima, obnovu sloge i međusobnog povjerenja, te jačanje porodičnih i prijateljskih veza svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želim sretne i berićetne, mubarek dane ramazana.

Ramazan Šerif  Mubarek Olsun“

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara