Prof.dr. Nermina Hadžigrahić imenovana za Rektoricu Univerziteta u Tuzli

Spread the love
Menprom

Senat Univerziteta u Tuzli na osmoj vanrednoj sjednici, održanoj 15.09.2017. godine, imenovao je dr. sc. Nerminu Hadžigrahić, redovnu profesoricu Medicinskog fakulteta, za Rektoricu Univerziteta u Tuzli.

Reha Centar

Rektorica prof. dr. Nermina Hadžigrahić zahvalila se svim članovima Senata na podršci i povjerenju koje su joj ukazali. „Svoje vrijeme i znanje posvetit ću radu na razvoju, jačanju i stabilizaciji Univerziteta ali svakako ću se posvetiti i unaprjeđenju odnosa kako s okruženjem tako i s našim osnivačem. Sigurna sam da iskrenim i predanim radom, unaprjeđenjem nastavnih kurikuluma, bavljenjem naučno istraživačkim radom i razvojem međunarodne saradnje akademskoj zajednici možemo vratiti dignitet koji zaslužuje. Univerzitet koji ima tradiciju dugu 41 godinu u kojoj su utkane najbolje namjere naših akademskih radnika je njegova najveća snaga, uz nastavnike, saradnike ali i studente zbog kojih i postojimo. Kako bi očuvali vodeću poziciju našeg Univerziteta na ovom prostoru, potrebno je da popravimo što je loše i unaprijedimo ono što je dobro. Uvjerena sam da zajedničkim radom možemo učiniti Univerzitet u Tuzli boljim i jačim”.

Prof. dr. Nermina Hadžigrahić rođena je 13.12.1962.godine u Loznici. Osnovnu i srednju školu završila je u Zvorniku. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 1987. godine a zvanje doktora medicinskih nauka stekla je 2004.godine.

Tokom svog rada obnašala je brojne dužnosti, među ostalima bila je direktorica Klinike za kožne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, načelnik Klinike za kožne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla a od 2016. godine do danas obavljala je funkciju dekanice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Mandat nove Rektorice Univerziteta u Tuzli traje četiri godine počevši od 16.09.2017. godine.

UNTZ / aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara