Prijevremeni izbori 2023. godine: Prijave 76 osoba ne ispunjavaju uvjete za glasanje izvan BiH

Spread the love
Menprom

 Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je danas Odluku kojom se odbija upis u Izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za 76 osoba. 

Reha Centar

Njihove prijave su odbijene jer ne ispunjavaju zakonom propisane uvjete, odnosno nedostaje validan dokaz o identitetu, prebivalištu u BiH, tačnoj adresi boravka izvan BiH ili prijava ima više nedostataka. 

Sastavni dio odluke je i spisak odbijenih osoba za upis u Izvod za glasanje izvan BiH na prijevremenim izborima 2023. godine, a ista će biti objavljena na internet stranici CIK-a BiH www.izbori.ba, i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.  

Protiv navedene odluke se može izjaviti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na internet stranici Centralne izborne komisije BiH. 

U skladu sa Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća Centralni birački spisak se zaključuje 16. januara 2023. godine. 

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća će biti održana u nedjelju, 05. februara 2023. godine, saopćeno je iz CIK-a BiH. 

Fena

Komentari

Komentara