Premijerova čestitke Tuzlacima na dobivenom statusu Grada

Spread the love
Rental Travel

U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime predsjedavajućem Općinskog vijeća Jozi Nišandžiću i načelniku Općine Jasminu Imamoviću kao čelnicima Tuzle, ali i svim građanima koji u Tuzli žive i koji je doživljavaju kao svoj dom, ovim putem želim izraziti iskrene čestitke na dobivenom statusu Grada.

Reha Centar

Odlukom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, konačno je priznato pravo koje su Tuzla i Tuzlaci dosegnutim nivoom urbanizma, infrastrukture, razvijenošću kulturnih, društvenih, sportskih i drugih institucija zaslužili mnogo ranije.

Također, očekujem da će status grada dodatno privući potencijalne investitore, turiste i druge koji su dolazili i koji će doći u Grad. Mi ćemo se i dalje truditi da Tuzla ostane prepoznatljiv privredni, kulturni, obrazovni i sportski centar cjelokupne sjeveroistočne Bosne.

Cijenjeni Predsjedavajući i Načelniče, vama i vašim saradnicima želim puno uspjeha u daljem radu i savladavanju izazova koji stoje pred, sada već, gradskom administracijom kako bi ste ostvarili vaše ciljeve u cilju dobrobiti svih gradana Tuzle, a time i cijelog Kantona.

S poštovanjem,

PREMIJER

Bahrija Umihanić

Komentari

Komentara