Predstojećeg vikenda u Pascima: Obilježavanje 31. godišnjice pogibije maloljetnog dobrovoljca ARBiH Hasiba Đulovića-Sibe

Spread the love
Menprom

Brojnim kulturnim, vjerskim i sportskim aktivnostima u njegovim rodnim Pascima, a u organizaciji Udruženja Maloljetni borci A RBiH Grada Tuzle uz veliku podršku MIZ Tuzla i JU OŠ “Pasci”, u subotu i nedjelju, 28. i 29. 10. 2023. godine, biće upriličeno  obilježavanje 31. godišnjice od pogibije maloljetnog borca  A RBiH Hasiba Đulovića – Sibe.

Reha Centar

Ovaj sedamnaestogodišnji dječak je svoje mladalačke snove zamijenio puškom u ruci gdje se kao dobrovoljac prijavljuje u redove Armije RBiH nakon čega vrlo brzo pristupa i izviđačko-diverzantskoj jedinici 5-e OG. Hasib Đulović je rođen 11. februara 1975 godine u Petrovicama Donjim kao drugo dijete od oca Ismeta i majke Sabire, imao je brata Samira i sestru Ajšu, a poginuo je  29.10.1992 godine od agresorske granate u poslijepodnevnim satima u mjestu Kukarići u akciji za oslobađanje Kolimera na Majevičkom ratištu.

Iz Organizacionog odbora ovom prilikom pozivaju sve istinske patriote i borce za Bosnu i Hercegovinu te sve mještane MZ Pasci da prisustvuju nekom od ovih događaja, te time i sami pokažu da zaborav ne stanuje u njihovim domovima.

U prilogu program obilježavanja :

Komentari

Komentara