Predstavljen program obilježavanja “100 godina Radničkog sportskog društva Sloboda”

Spread the love
Rental Travel

Radničko sportsko društvo Sloboda ove godine obilježava jubilej vrijedan pažnje, 100 godina postojanja i rada. Tim povodom upriličena je i press konferencija za medije na kojoj su o ovom značajnom jubileju govorili čelni ljudi RSD Sloboda, predsjednik Upravnog odbora Aid Berbić, generalni sekretar Jasenko Elezović, te Nihad Mujezinović, šef tamburaškog orkestra Sloboda.

Reha Centar

“Naš slogan da je Sloboda “Ponos grada” govori najbolje o tome čija je i kome pripada Sloboda, nju nisu prije 100 godina osnovali intelektualci već obični radnici i zanatlije i uzoriti građani ovog grada, zato Sloboda živi ovaj grad i ovaj grad živi za Slobodu, pa je upravo iz tog razloga naša najveća želja da se u obilježavanje ove godišnjice uključe svi građani ovog grada jer Sloboda je u biti njihova”, kazao je između ostalog Berbić.

“Želimo vam reći da smo održali niz sastanaka i skupova kako bi na najbolji način obilježili ovaj veliki jubilej i da je veliki dan kada će se na izvjestan način staviti tačka na obilježavanje ovog jubileja 30. novembar, jer ovaj dan želimo prilagoditi građanima, simpatizerima i svima onima koji žive i vole Slobodu.” dodao je još Aid Berbić.

RSD Sloboda u svom okrilju ima 13 klubova i tamburaški orkestar što čini oko 2 000 članova, a čitavo ovo stoljeće ispunjeno je i usponima i padovima ali uvijek je ovaj grad znao živjeti Slobodu.

U povodu obilježavanja ove godišnjice planirana je i promocija Slobode u vidu dokumentarnog filma, urađen je vizuelni identitet, a biće urađen i veliki broj suvenira koji će se podijeliti posjetiocima i gostima svih manifestacija, zatim biće urađena prigodna knjiga, kao i Almanah i interaktivno štivo o 100 godina Slobode. kuća sporta je ideja od koje se svakako neće odustati.

Postoji i ideja da se arhivska građa prikuplja i u narednom periodu jer priča o Slobodi nikada neće prestati, rečeno je još na press konferenciji.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara