Predstava „Iz moje duše“ oduševila tuzlansku publiku

Menprom

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra TK  izvedena je monodrama  „Iz moje duše“, Remire Osmanović, na tekst Senade Šahović, koju su režirali Adnan Mujkić i Jasmina Čelebić, a u organizaciji Pozorišta mladih Tuzle. Predstava je ispraćena iskrenim ovacijama i višeminutnim aplauzom.

Reha Centar

„Iz moje duše“, je osvrt na žene u različitim životnim situacijama, na velikim životnim prekretnicama, ženu majku, suprugu, temelj kuće i porodice.  Publici su ove žene predstavljene kao njima bliske,  do suza su se svi smijali situacijama u kojima su našle, a na kraju su svi skupa osjetili njihov bol, bol majke Srebrenice.

IZ MOJE DUŠE IZ MOJE DUŠE

Režiser ovog projekta, glumac Adnan Mujkić nije krio zadovoljstvo uspjehom koji je ova premijera ostvarila.

  • Presretan sam i kao čovjek i kao glumac. Kao glumac jer je ovom predstavom napravljen iskorak u repertoarskom promišljanju nas iz Pozorišta mladih Tuzle, a kao čovjek jer je naša pomoć najmanje što Remira može dobiti. Ona zaslužuje i puno više, govori Mujkić.

Autorica teksta Senada Šahović zahvalila se svima koji su došli da čuju ono što je ona napisala riječima i pokretom sjajne glumice Remire Osmanović.

  • Nadam se da ono sto osjećam ja, osjećaju i gledoci ove predstave i da sam uspjela kod njih probuditi emocije, sjećanja na žene uz koje smo odrastali kao i saosjećanje sa boli Srebreničke majke i svih žena koje su doživjele bilo kakav gubitak. Nadam se da će ova predstava živjeti dok svi zainteresovani ne budu u prilici da je vide, kazala je Šahović.

Glumca Remira Osmanović, nije krila svoje uzbuđenje i sreću što se publici u tolikoj mjeri dopala monodrama, kazavši pri tome, da sav trud  tek nakon ove večeri ima smisla.

  • Činjenica da su majke Srebrenice sjedile u publici i da se jedna na kraju, u ime svih zahvalila na monodrami, mi je najveća satisfakcija. Imale smo za cilj da nasmijemo, a kasnije da raspačemo pubiku, i drago mi je da smo u tome uspjele, kazala je glumica Osmanović.

IZ MOJE DUŠE

  • Nakon premijere, u holu BKC-a TK, uslijedilo je koktel predstavljanje domaćih proizvođača i firmi, pod sloganom „Domaće je najbolje“, u organizaciji novinarke Amele Galešić.  Prisutnima su predstavljeni proizvodi i aktivnosti: tuzlanske Dite, Jami d.o.o., Bony d.o.o., Mlin Ljubače, Glossa Centra Tuzla, Prohemika Tuzla, Pivare Tuzla, Dino kafe, Appleby Tuzla i Cobens vode Kristal.

IZ MOJE DUŠE

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara