Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić posjetio Tuzlu

Spread the love
Menprom

Proteklog tjedna predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić posjetio je Tuzlu. Tom prigodom održao je zajednički radni sastanak s članovima Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Soli te članovima Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Tuzla. Na samom početku izrazio je zadovoljstvo jer je Mladež Tuzlanske županije iskazala zajedništvo i nastupila jedinstveno na proteklim unutarstranačkim izborima Mladeži HDZ-a BiH te pozvao na što veće zalaganje u budućnosti za bolji status mladeži u BiH.

Reha Centar

Na sastanku se razgovaralo o posebno teškom položaju mladih i hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji. Zamjenik predsjednika Mladeži HDZ BiH  i predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH Soli Nikica Vidović izrazio je veliko nezadovoljstvo trenutnim političkim stanjem u Tuzlanskoj županiji, a pogotovo u Gradu Tuzli kada su Hrvati, a posebice mladi u pitanju.

„HDZ BiH u Tuzli je osvojio 3000 glasova i osigurao pobjedu u 8 mjesnih zajednica od ukupno 40. Mladim ljudima je neshvatljivo da izborni rezultat koji jamči 40-tak zastupnika u mjesnim zajednicama nije uvažen od strane vladajućih u Gradu Tuzla. Takva filozofija po kojoj netko drugi određuju koliko mjesta pripada HDZ-u BiH i nude 20-tak mjesta je grubo kršenje izborne volje hrvatskog naroda. Pitamo se što mladi u Tuzli mogu očekivati u budućnosti kada danas 2017. godine ne poštujemo demokraciju, izborni proces, nemamo usvojen Statut mjesne zajednice, nemamo uređenu mjesnu samoupravu kao temelj razvoja u svakom društvu“, naglasio je Vidović.

Ništa bolje stanje nije ni na Univerzitetu u Tuzli. Studenti hrvatske nacionalnosti na Univerzitetu godinama se bore da se ispitni rokovi ne zakazuju u vrijeme katoličkih blagdana kao i da se prihvati ”pod normalnim“ hrvatski jezik u govoru, a i pisanju kroz radove. Uprave fakulteta i dalje nemaju sluha prema studentima hrvatske nacionalnosti te se oni s pravom pitaju jesu li stranci u svome gradu.

Na kraju se zaključilo da će Mladež HDZ BIH dati maksimalan doprinos kako bi se popravio težak položaj mladih i hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji.

Mladež HDZ-a BiH

aktuelno.ba

Komentari

Komentara