Posjeta  NJ.E. Yassera Sorour, ambasadora Arapske Republike Egipat u BiH, gradonačelniku Tuzle

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, sastao se danas, 03.03. 2021. godine sa NJ.E. Yasserom Sorour, ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH, u okviru prve zvanične posjete ambasadora Arapske Republike Egipat Gradu Tuzli.

Reha Centar

Gradonačelnik Jasmin Imamović je ovom prilikom rekao da je počašćen posjetom NJ.E. ambasadora prijateljskog Egipta, zemlje koju građani  Tuzle pamti po dobrome, još iz vremena prijateljstva Josipa Broza Tita i predsjednika Gamal Abdel Nasera, i sa kojom nas vežu lijepe uspomene još iz vremena Pokreta nesvrstanih. Gradonačelnik Grada Tuzle i NJ. E.  Ambasador  razgovarali su o unapređenju saradnje, mogućem vezivanju Tuzle sa nekim od gradova iz Egipta, kulturnoj i ekonomskoj saradnji i  mogućnostima razmjene roba i umrežavanja  ekonomija. Gardonačelnik je istakao važnost izgradnje  mreže međusobnih odnosa i prijateljstva, kojom će cirkulisati kultura, umjetnost i ekonomija.

NJ.E. g. Yasser Sorour je također izrazio zadovoljstvo jer mu je ukazana čast da upozna  gradonačelnika Grada Tuzle, kao i zadovoljstvo zbog postojanja međusobnog razumijevanja i volje za jačanje saradnje između dvije zemlje  u različitim oblastima, posebno u oblasti kulture. NJ. E. ambasador Yasser Sorour i gradonačelnik Jasmin Imamović  razgovarali su i o mogućem bratimljenju Tuzle sa nekim od gradova u Egiptu, što bi predstavljalo okvir za različite aspekte saradnje između gradova, ali i država.

NJ.E. ambasador Egipta je naglasio da je današnja posjeta Tuzli njegova prva zvanična posjeta u ulozi ambasadora Egipta, te obećao da sigurno neće biti i posljednja.

aktuelno.ba / Grad Tuzla

Komentari

Komentara