Posjeta generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli Gradu Tuzli

Spread the love
Menprom

Vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastao u srijedu, 22.03.2023. godine, sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u Tuzli, Ivanom Bandićem.

Reha Centar

Genralni konzul, Ivan Bandić, zahvalio je vršiocu dužnosti gradonačelnika na ukazanom vremenu i gostoprimstvu, te je uputio iskrene čestitke na postignutom rezultatu na posljednjim prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Tuzle. Vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle, također, je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg susreta i zahvalio generalnom konzulu na posjeti Gradu Tuzli.

Tema razgovora bila je nastavak višegodišnje uspješne saradnje između Grada Tuzle i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Tuzli u području ekonomije, kulture, sporta i nauke, kao i nastavak dobre saradnje grada Tuzle sa gradovima u Republici Hrvatskoj, kroz realizaciju zajedničkih projekata i programe prekogranične saradnje. „Važno je da imamo dobru saradnju sa svima koji će pozitivno promovisati grad Tuzlu u ekonomskom, društvenom, kulturnom i sportskom smislu. Višestruka je korist svih, ne samo kada se povežemo, nego kada, što je još važnije, održavamo te veze. Uvijek je više onoga što je dobro i što nas povezuje, nego onoga što je loše i što nas razdvaja“, istakao je dr.sc. Lugavić.

Generalni konzul, Ivan Bandić, također je naglasio da Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli ostaje otvoren prema Gradu Tuzli za dalju podršku i saradnju,  te da Bosna i Hercegovina u Republici Hrvatskoj ima iskrenog prijatelja na svom putu ka euroatlanskim integracijama i dugoročnom miru u zemlji.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara