Podrška proizvođačima u oblasti proizvodnje povrća u plastenicima

Spread the love
Menprom

Na širem području grada Tuzla započela je isporuka i montaža plastenika površine 100m2 sa sistemom za navodnjavanje, za 12 korisnika uključenih u projekat pod nazivom “Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla”. Nabavku plastenika sufinasirao je Grad Tuzla, u iznosu od 50 posto, dok su ostatak sredstava obezbijedili sami korisnici. Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju kapaciteta za razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla u funkciji povećanja proizvodnje hrane, te stvaranje novih prihoda.

Reha Centar

Podrška je namijenjena novim i starim korisnicima, za nabavku novih plastenika, stručni nadzor proizvodnje i edukaciju. Planira se podizanje novih 1.200m2 pod plastenicima. Prednost pri uključivanju u projekat je data osobama koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju povrća u plastenicima, a koje su zadovoljile propisane kriterije koje se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje povrća, te nezaposlenim osobama. Projekat se  implementira preko Udruženja “Bosper” Tuzla.

Grad Tuzla nastavlja poduzimati mjere na povećanju kapaciteta i razvoju održive primarne poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje zdrave hrane i stvaranja prihoda u okviru porodičnih poljoprivrednih domaćinstava.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara