Podrška privrednim subjektima u Tuzlanskom kantonu

Spread the love
Rental Travel

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je  prijedlog Programa za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima, sanaciju i restrukturiranje privrednih subjekata, pomoći privrednim subjektima u poteškoćama i kupovinu dionica ili udjela u privrednim društvima iz sredstava ostvarenih u procesu privatizacije i deponovanih kod Razvojne banke Federacije BiH, popularno poznata kao sredstva na ESCROW računu.

Reha Centar

Prema ovom programu 1.859.944,99 je planirano za realizaciju Sporazuma o preuzimanju obaveze plaćanja obračunatih, a neuplaćenih određenih javnih prihoda obveznika uplate Fabrike obuće „Aida“ d.d. Tuzla, 1.100.000,00 za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona, te 30.000,00 za knjiženje subvencioniranih kamata na kredite koji su dobiveni putem Garantnog fonda.

Shodno ovom Programu Vlada je donijela i Pravilnik o provođenju postupka dodjele sredstava za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona. Ovim Pravilnikom uređuju se postupci u provođenju Programa korištenja ESCROW sredstava za 2017.godinu odobrenih za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, na način koji osigurava jednakopravnost njihovih krajnjih korisnika, kao učesnika provođenja, te uređuje postupak izbora banke za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba / Vlada TK

 

Komentari

Komentara