Podrška premijera Gutića Udruženju „Majke enklave Srebrenica i Žepa“

Rental Travel

„Vlada Tuzlanskog kantona će sigurno, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći udruženju „Majke enklave Srebrenica i Žepa“ da u Den Hagu u Holandiji prisustvuju izricanju presude Radovanu Karadžiću, optuženom za genocid nad bosanskim muslimanima u Srebrenici 1995. godine, ali i zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja u BiH od 1992. do 1995. godine, kao i za sudjelovanje u zajedničkom zločinačkom pothvatu“, rekao je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Udruženja građana „Majke enklave Srebrenica i Žepa“ premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Reha Centar

Premijer Gutić je tokom sastanka Udruženju Majke enklave Srebrenica i Žepa uputio riječi ohrabrenja, obzirom da svojim prisustvom u Den Hagu, putem svjetskih medija moraju poslati jasnu poruku svjetskoj javnosti. Također, čestitao im je na dosadašnjoj borbi da se istina o Srebrenici i Podrinju čuje i zna.

Bila je ovo prilika da se članice Udruženja zahvale Upravi i ljekarima Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla, koji su nedavno u prostorijama Udruženja za povratnice organizovali besplatne preventivne preglede u cilju otkrivanja raka grlića maternice.

Kako je istaknuto tokom sastanka, Vlada je i do sada pokazivala posebnu osjetljivost i pružala podršku Podrinju, a prije svega to se odnosi na oblast povratka izbjeglih i raseljenih, kao i za obnovu infrastrukturnih objekata.

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara