Podjela unutar SDA destabilizira rad Vlade Tuzlanskog kantona

Spread the love
Rental Travel

Stranka demokratske akcije na Tuzlanskom kantonu ima evidentne unutarstranačke probleme koji su već danas izašli iz domena unutarstranačkih i prešli na kompletan saziv nove tek imenovane Vlade Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Nakon što tri ministra iz SDA nisu podržala premijerov prijedlog za imenovanje vladine komisje za Kadrovska pitanja, premijer je, koji također dolazi iz SDA najavio smjenu ministara, a tim povodom održao i press konferenciju za medije.

“Pitanje kadrovske politike nije vrijedno problema u Vladi. Ona ima mnogo težih i bitnijih problema, istakao je Amir Fazlić predsjednik Kabntonalnog odbora SDA koga je upravo premijer Gutić onako indirektno prozvao za destabilizaciju pozitivne klime u prvih mjesec dana rada Vlade Tuzlanskog kantona.

Ako nije dobro poznata Banovićka struja SDA, ako nije predsjednik Fazlić logično je bilo da upitamo premijera, koji je cijelo vrijeme pokušavao pobjeći od teških pitanja, ko to želi kako je rekao destabilizirati Tuzlanskog kanton.

Novinare je premijer uputio na adrese stranačkih šefova.

Moguća ostavka tek imenovanog premijera Bege Gutića nije isključena, epilog unutarstranačkih sukoba u SDA če još neko vrijeme ostati nepoznanica, a sutrašnja sjednica Vlade Tuzlanskog kantona će možda dati tek prividne odgovore na bezbroj teških pitanja koje muče i SDA ali i Tuzlanski kanton.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara