Počinju 15. dani mladih Tuzle

Spread the love
Menprom

Program 15.dana mladih Tuzle realizuje se od 1 – 31.3.2019. godine. Prvi događaj je retrospektivna izložba pozorišnih plakata “15 godina vlastite produkcije”.

Reha Centar

Svaki petak u mjesecu namijenjen je za pozorišne predstave. Realizovat će se dvije premijere u vlastitoj produkciji “Nedokazni stvor” i “Plesom kroz vjekove” te izvođenje predstava “PAT” i “Iskorak”. Posebnu čast nam čini gostovanje glumca Zijaha Sokolovića sa predstavom “Glumac ..je glumac..je glumac”.

Svaka subota u mjesecu su koncerti u vlastitoj produkciji, ali i od strane naših gostiju. Počinjemo sa koncertom songova iz pozorišnih predstava od 2004 – 2019. godine. Nastavljamo sa koncertom sevdaha Damira Imamovića, potom koncertom solo pjevanja dr.umj. Agote Vitkai Kučera, a završavamo sa koncertom Ene Ovčine i gostiju iz Osnovne i srednje muzičke škole Tuzla.

Svaka nedjelja je rezervisana za dječije programe i filmove. Biće prikazana dva dječija filma, potom filmovi u vlastitoj produkciji “Virtuelni zatvor” i “Ruža” a premijerno će biti prikazan i film “Od gnijezda do zvijezda” snimljen uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice. Dodatno će biti prikazan film ARMIN uz druženje sa glumcem Arminom Omerovićem.

Na kraju programa biće dodijeljeni certifikati svim polaznima studija iz 2018. a uporedo se realizuje jednomjesečna kampanja upisa novih polaznika u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle. Velika proslava 15-tog rođendana zakazana je za 31.3.2019. u Motelu RUDAR uz proglašenje Najaktivnije članice/člana u 2018. godini.

Hvala svima koji će biti dio naše svetkovine pravljene od ljubavi, entuzijazma, potrebe, mira, umjetnosti, mladosti, poručili su iz Udruženja „Mladi Tuzle“

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara