Počinje sa radom Liberalna akademija BiH

Spread the love
Rental Travel

Udruženje građana “Multi” je početkom septembra ove godine pokrenulo elitni program neformalnog obrazovanja pod nazivom “Liberalna akademija Bosne i Hercegovine”. Riječ je o prvom nestranačkom programu neformalnog obrazovanja, kreiranog sa ciljem edukacije i treninga mladih koji treba da postanu lideri društvenih promjena u BiH. Liberalna akademija BiH podrazumijeva jednosemestralni program neformalne edukacije iz oblasti ekonomije, politike, prava i drugih društvenih nauka, sa misijom obrazovanja mladih lidera u državi, kao i tima koji će im pomoći u realizaciji društvenih promjena.

Reha Centar

“Nakon više stotina učesnika koji su prošli kroz programe edukacije udruženja “Multi”, postalo nam je jasno da moramo kreirati i obrazovnom tržištu ponuditi jedinstven i zaokružen program obuke namijenjen svim mladim osobama koje sanjaju o tome da budu lideri promjena u svojoj zajednici, ali i šire. Stoga, “Multi” kao organizacija pionir ideja liberalne ekonomije na prostorima BiH, otvara ovu krajnje interesantnu organizaciju neformalnog obrazovanja.”, istakao je Admir Čavalić, predsjednik udruženja “Multi” i direktor Liberalne akademije Bosne i Hercegovine.

U okviru Liberalne akademije, oko 20 učesnika će imati priliku proći jednosemestralni program o osnovama ekonomije, prava i politike, te obuku o mogućnostima njihovog društvenog angažmana. Pored toga, Akademija uključuje niz edukativnih materijala za učesnike, kao i prilike za putovanja sa ciljem upoznavanja uspješnih praksi u državi i svijetu. Prvi modul Akademije se održava u Tuzli, tako da se pozivaju svi zainteresovani sa prostora Tuzlanskog kantona da apliciraju. Početkom naredne godine, Liberalna akademija kreće sa radom i u Sarajevu. Zainteresovani mogu aplicirati za Liberalnu akademiju na sljedećem linku: goo.gl/4Dbs64. Prijave su otvorene do 15.oktobra ove godine.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara