Počelo potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendija

Spread the love
Menprom

Obavještavamo sve kandidate koji su ostvarili pravo na stipendije Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona da je od jučer (16.06.2014. godine) počelo potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija.

Reha Centar

Kandidati u statusu UČENIKA ugovore mogu potpisati do 30.06.2014. godine u nadležnim općinskim službama za boračko-invalidsku zaštitu, prema mjestu prebivališta kandidata, a kandidati u statusu STUDENATA ugovore potpisuju do 30.06. 2014. godine u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, u vremenskom periodu od 10 do 15 sati.

Prilikom potpisivanja ugovora, kandidati u statusu STUDENTA obavezni su sa sobom ponijeti Uvjerenje o upisu u ljetni semestar, u suprotnom neće moći potpisati ugovor.

Također, svi kandidati (učenici i studenti) koji u prethodno dostavljenoj dokumentaciji nisu priložili kopiju tekućeg/štednog računa, obavezni su ovaj dokument dostaviti prilikom potpisivanja ugovora.

Ovim putem pozivamo sve aplikante da još jednom pogledaju Konačne liste objavljene na web stranici jer je npr. na preliminarnoj listi pravo na stipendiju ostvrilo 277 studenata, a na konačnoj 398 studenata, odnosno 343 učenika, a na konačnoj 426 učenika iz kategorije demobilisanih boraca. Iz kategorije ratnih vojnih invalida pravo na stipendiju prema preliminarnoj listi ostvarilo je 296, a na konačnoj 382 učenika.

U školskoj/akademskoj 2013/14. godini pravo na stipendiranje ostvario je 831 student i 885 učenika.

Odjeljenje za informisanje

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara