Pet glumaca koji su preminuli tokom snimanja

Spread the love
Rental Travel

Nedavna smrt Paula Walkera tokom produciranja sedmog nastavka filma Brzi i žestoki, čiji je bio zaštitni znak, potaknulo novinare CinemaBlenda da malo istraže na koji su se način nosili tvorci poznatih filmova čiji su glumci preminuli prije nego je snimanje završilo. Donosimo vam neke od njih:

Reha Centar

 

1. John Candy u Wagons East

b_560_347_16777215_0___images_stories_01.Januar_2013_29.Januar_daf3e589dade9cd6dcb999147a58_h498_w598_m2.jpg

Legendarni komičar John Candy bio je početkom 1994. u Meksiku snimajući vestern komediju Wagons East o naseljenicima koji su se odlučili sa Zapada vratiti na istok. U tome im je trebao pomoći lik Johna Candyja, osiguravajući cijelom putovanju komičnu notu. No dok je bio u svojoj prikolici na setu, John Candy je doživio srčani udar. S obzirom da je Candy odradio većinu svojih scena, za ono što je preostalo uzeli su dvojnika. Nažalost, to nije ispalo baš najbolje te je većina Candyjevih fanova odlučila ignorirati postojanje dotičnog filma te uzimaju Kanadasku šunku i Ledenu stazu kao savršene primjerke Candyjevih posljednjih filmskih uradaka.

 

2. Heath Ledger u Imaginariju Dr. Parnassusa

Čim je završio sa snimanjem filma Vitez tame, u kojem je za ulogu Jokera posthumno osvojio i Oscara, Heath Ledger odlučio se za ulogu u malo nezavisnijem filmu montypaythonovca Terryja Gilliama. Na pola snimanja Ledger je tragično preminuo predoziravši se lijekovima. Njegova je smrt šokirala cijeli svijet i ostavila Gilliama u velikim problemima. Prvotno je produkcija prekinuta te su svi mislili kako će biti u potpunosti i otkazana no to se ipak nije dogodilo. Gilliam je zamolio Ledgerove prijatelje Johnnyja Deppa, Jude Lawa i Colina Farrella da mu pomognu oko završetka filma na što su oni pristali. Scenarij je prepravljen te se Ledgerov lik pojavljivao sa raznim krinkama što je na kraju donijelo dobre rezultate. Trojica glumaca koji su spasili stvar svu svoju zaradu od filma poklonili su Ledgerovoj kćeri.

b_550_400_0_0___images_stories_01.Januar_2014_parnassusfour.jpg

b_560_347_16777215_0___images_stories_01.Januar_brandonleethecrowbrandonlee1275849800600.jpg

3. Brandon Lee u Vrani

Brandon Lee, sin legendarnog Bruce Leeja, počeo je graditi svoju filmsku karijeru tokom ranih 90-ih godina. Nakon uloga u filmovima Obračun u Malom Tokiju i Rafalna paljba, Lee je dobio ulogu u filmu Vrana, koja mu je trebala osigurati svjetsku slavu. No tokom snimanja dogodila se tragedija kada je smrtno stradao od zalutalog metka na setu. Paramount je prvotno htio odustati od projekta u potpunosti no uz pomoć Miramaxa snimanje je nastavljeno uz prepravljanje scenarija te je korišten Leejev dvojnik kako bi se film završio.

 

4. Marilyn Monroe u Something's Gotta Give

b_560_347_16777215_0___images_stories_01.Januar_29_sgtg_051.jpg

Od samog početka je produkcija filma Something's Gotta Give bila osuđena na propast. Za glavne uloge su odabrani Marilyn Monroe i Dean Martin no Monroe je zaradila nekakvu upalu tačno prije početka snimanja što je trebalo rezultirati pomicanjem datuma početka no redatelj je odlučio kako će se snimati scene koje ne uključuju nju sve dok se ne oporavi. Kada je bila dovoljno zdrava da snimi neke scene došlo je do problema između nje i produkcijske kuće zbog budžeta te je Monroe dobila otkaz. Na Martinovo inzistiranje su je ponovno uzeli uz povećanje honorara no umrla je prije nego je film snimljen do kraja. Snimljeno je samo 37 minuta filma te su odlučili kako uopće neće nastaviti snimanje jer su već bili u prevelikim financijskim gubicima. Tih 37 minuta pretvoreno je u dokumentarac koji je prikazan tek 2001. godine.

 

5. Aaliyah u Matrix Reloaded

Pop zvijezda Aaliyah bila je na dobrom putu da si stvori ime prepoznatljivo i van muzičke industrije. Počela je s ulogama u filmovima Romeo mora umrijeti i Kraljica prokletih. Sljedeći korak bili su nastavci filma Matrix. No vrlo brzo nakon što je počelo snimanje filma Matrix Reloaded mlada je glumica poginula u avionskoj nesreći. Iako je neke scene već snimila, producenti su odlučili kako nemaju puno izbora te su jednostavno odlučili ponovno snimiti te iste scene sa drugom glumicom.

b_560_347_16777215_0___images_stories_01.Januar_2013_aaliyah-banner.jpg

Bhreporter/Mojtv.hr

Komentari

Komentara