Oženio tri žene i ima 18 djece!(video)

Spread the love
Menprom

Oko 1.500 mormona živi u Sentenijal Parku u Arizoni. O nekim porodicama snimljen je dokumentarac. Žene su rekle da im se dopada da dijele istog muža, a jedna od njih je rekla da joj je bilo teško kada je njen muž oženio mlađu ženu. Jedan muškarac koji ima tri žene žali se da muči muku da prehrani svojih 18 djece. Ipak, svi oni tvrde da su srećni što prate božji plan, prenosi 24sata.hr.

Reha Centar

“Svi znaju da brak zahtjeva dosta truda, a ja imam tri žene”, ovo su reči Majkla Kroulija, mormona koji živi u Sentenijal Parku sa svojim suprugama.

Televizija “Channel 4” snimila je dokumentarac o njima pod nazivom “Three Wives, One Husband: Married to the Mormons”.

Majkl tvrdi da istinski voli sve tri svoje žene, RouzKoni i Terezu, ali se žali da nije uvijek bilo lako podnijeti i podržati tako veliku porodicu.

Sa Rouz je bio u braku već sedam godina kada je oženio Koni. Rouz priznaje da je bilo „konflikata“ kada se Koni uselila, ali su sve prevazišli, jer obje vjeruju da prate božju misao o tome kakva porodica treba da budu.

“Druga osoba se pojavila i morala sam da odstupim kako bih dozvolila da se ta veza razvija. To nije lako”, rekla je Rouz. Sa druge strane, ni Koni nije bilo lako da se uklopi u već formiranu porodicu.

“Prvih nekoliko nedjelja od udaje bilo mi je malo neprijatno. Ali mi vjerujemo da je sve to božja promisao i da On očekuje od nas da nađemo način da se uskladimo”, priča Koni.

Sedam godina kasnije, porodici se pridružila i Tereza. Ona kaže da je život u poligamnoj porodici jedna od najtežih stvari za koju se odlučila, ali da nikad ne bi izabrala da živi na drugačiji način.

Ove tri žene podarile su Majklu 18 djece i sve tri tvrde da su srećne. Ali Majkl otkriva da, koliko god da voli svoje tri žene, briga o njima i potomcima nije bila laka. On i Rouz rade naporno kako bi prehranili porodicu koja nedjeljno na kupovinu namirnica potroši oko 900 dolara.

“Ne mogu da ispunim sve njihove potrebe, to je nemoguće”, kaže on. Njegovo rješenje je da se Koni vrati na posao i ostavi Terezu da brine o bebama i trči za ostalom decom. Dokumentarac otkriva i kako je mormonskim ženama dat osjećaj od strane Boga da same izaberu svog muža. Mlada žena može da se uda za mladog čovjeka koji je spreman da osnuje porodicu ili može da se uda za čovjeka tri puta starijeg od sebe koji već ima dvije žene i porodicu.

Beka Tompson (22), koja se udala za Isaja Tompsona (30) kada je već imao ženu i četvoro djece, kaže da nije ni trenutak mislila da je pogriješila kada se udala za njega i postala njegova druga žena.

“Jednog dana sam sjedila u crkvi i Isaja je ušao unutra. Tada sam osjetila da treba da se udam za njega. Znala sam da ima ženu. Dopada mi se što žena može da se uda za muškarca koji već ima ženu. Ja sam odrasla u velikoj porodici i imala sam sam lijepo djetinjstvo. Moj otac je imao šest žena, a ja imam 46 braće i sestara”, priča Beka. Isajina prva žena Marlin priznaje da za nju Bekin dolazak nije bio lak.

“Bila sam nervozna zbog promjena koje će se desiti, jer je ona mnogo mlađa od mene”, priznaje Marlin. Isaja objašnjava kako njihova zajednica funkcioniše. On spava dvije noći za redom sa jednom ženom, pa zatim dvije noći za redom sa drugom. Marlin priznaje da se u noćima koje njen muž provodi sa drugom ženom u njoj bore različita osjećanja.

“Ljubomora je normalna ljudska emocija. Svaka žena se plaši ponekad da će muž da je ostavi”, kaže Marlin. Isaja ima bebu sa Bekom, što znači da sada ima petoro djece, a u dokumentarcu kaže da bi volio da ima još jedno.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)

Komentari

Komentara