Otvoren prostor za saradnju sa Udruženjem za razvoj NERDA

Spread the love
Rental Travel

U protokolarnu posjetu premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas direktora Udruženja za razvoj NERDA Enesa Drljevića. Sastanku je prisustvovao i savjetnik premijera Miralem Nuhanović.

Reha Centar

Nakon što je ukratko informisao premijera Gutića o desetogodišnjim postignućima regionalne razvojne agencije za sjeveroistočnu BiH direktor Drljević istaknuo je da su sposobni za svaku vrstu asistencije Vladi Tuzlanskog kantona kada je u pitanju društveno- ekonomski razvoj i opće dobro.

„Za opću dobrobit Tuzlanskog kantona potrebno je iskoristiti znanja koja u oblasti iskorištavanja fondova Evropske Unije ima NERDA i to otvara prostor za dobru saradnju“, rekao je premijer Gutić zahvalivši se na pozivu na Regionalni energetski forum (REF) koji se u Tuzli održava krajem aprila.

Budući da se, prema riječima premijera Gutića, kada je u pitanju razvoj TK moramo baviti onim što radimo najbolje a to su rudarstvo i energetika, Forum treba iskoristiti da partnerima ponudimo upravo komparativne prednosti.

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će sve pozitivne projekte i ideje, pogotovo ako je riječ o novom upošljavanju, rečeno je ovom prilikom.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara