Otvoren Info centar JKP Vodovod i kanalizacija doo Tuzla

Spread the love
Menprom

U Tuzli je upriličeno svečano otvaranje Info centra JKP Vodovod i kanalizacija doo Tuzla, smještenog u ulici Franjevačka br.30, kao nastavak prakse kreiranja povoljnijeg ambijenta za život građana.

Reha Centar

„Mi permanetno idemo u razvoj Vodovoda i poboljšanja usluga ovog preduzeća. Već jedanaest godina nemamo redukcija vode i ovo je jedno od najstabilnijih i najefikasnijih vodovodnih preduzeća u BiH. Naše postrojenje kojim smo prije deset i po godina riješili problem redukcija vode, sada zaista služi za interventno vodosnadbijevanje.

U početku je neprekidno bila potreba da bude uključeno, a sada zaista služi za incidentne i interventne situacije. Prošle godine imali smo bogatu građevinsku sezonu i ove godine nastavljamo sa tim projektima. U međuvremenu su smanjeni gubici vode, kad god se neka cesta gradi, tada se vrši zamjena starih cijevi sa novim. Racionalnijim postupanjem otkrivaju se oni koji se bespravno priključuju na vodovodnu mrežu. Brzom intervencijom uposlenika Vodovoda, u toku istoga dana, smanjuju se gubici i ovo je jedno od rijetkih preduzeća u BiH koje misli i o 2035. godini.

Na osnovu kvaliteta rada Vodovoda i nadležnih gradskih službi, vlade Švicarske, Njemačke i Austrije odobrile su sredstva za projekat dugoročnog snadbijevanja grada vodom do 2035. Obezbijeđena su kvalitetna sredstva od čega je pola grant, poklon ovome gradu. I ovaj centar za pružanje usluga građanima, jeste mjesto gdje će građani koristeći internet, telefon ili dolazeći ovdje fizički imati priliku omogućiti da Vodovod odmah sazna za problem, kako bi se isti što brže riješio.

Pozivamo građane da dođu lično u Info centar, da koriste telefonske brojeve, e-mail adresu ovog centra za pružanje usluga građanima iz nadležnosti JKP Vodovod i kanalizacija doo Tuzla, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Otvaranjem ovog centra, građanima je u savremenom i modernom ambijentu omogućeno lakše, brže i jednostavnije informisanje o mogućnostima i radu JKP Vodovod i kanalizacija doo Tuzla.

aktuelno.ba / Grad Tuzla

Komentari

Komentara