Osam nevjerovatnih činjenica o stražnjici…

Spread the love
Rental Travel

Nesumnjivo, upravo je to dio tijela koji uvijek privlači poglede, a zbog toga je i opjevan. Slijedi osam fascinantnih činjenica o stražnjici…

Reha Centar

Rijetko koji muškarac neće primijetiti vlasnicu kakve savršeno oblikova i isklesane guze, a stražnjice vole odmjeriti i mnoge žene. Nesumnjivo, upravo je to dio tijela koji uvijek privlači poglede, a zbog toga je i opjevan. Slijedi osam fascinantnih činjenica o stražnjici.

Volimo dobiti pohvale
Od svih dijelova tijela za koje primaju pohvale, žene ipak najviše vole kada im netko komplimentira stražnjicu, barem tako navodi The Men’s Health i Women’s Health Big Book of Seks, piše womenshealthmag.com.

Zdravo je imati veliku stražnjicu
Jača stražnjica i bedra, odnosno nakupljanje masnoća na tom području, označavaju sporiji metabolizam i niži kardiovaskularni rizik za razliku od nakupljanja masnoće na području abdomena. Osim toga, prema rezultatima istraživanja britanske studije iz 2010. godine, masnoća na području stražnjice bedara može čak biti i zaštitna.

Jedna stražnjica bila je inspiracija za Spanx
Sara Blakely, osnivačica popularnog Spanxa nedavno je za CNBC rekla kako joj je upravo vlastita stražnjica poslužila kao inspiracija da izmisli ovo popularno donje rublje za oblikovanje tijela. ‘Kao žena, nisam znala što odjenuti ispod bijelih hlača,’ rekla je Sara.

guza

Twerking
Izraz ‘selfie’, koji označava fotkanje samoga sebe, obično u kupaonici, u Oxfordov rječnik ušao još početkom 2013., čini se kako će i twerking imati sličan put. Zahvaljujući Miley Cyrus i plesu koji uključuje opako mrdanje guzom postao je široko poznat.

Gluteus maximus je dio velike mišićne skupine
Prema Women’s Health Big Book of Exercises stražnjica je najveći, a možda pripada i skupini najmoćnijih mišića. Ključ da ih izgradite i učvrstite je vježbanje –sjedenje na tim mišićima se ne računa.

Volimo pjesme o stražnjicama
I dok se stražnjica neizostavno spominje u novijim popularnim pjesmama, sigurno je zapamćena pjesma Sir Mix-A-Lota ‘Baby Got Back’ koja je 1992. Osvojila grammy za najbolju solo rap pjesmu, a i dan danas je omiljen izbor za karaoke.

Muškarci stražnjicu ne primjećuju odmah
U nedavnom istraživanju u kojemu se britanske muškarce upitalo što prvo primijete na ženama, a rezultati su pokazali kako prvo primijete oči, a stražnjica je na osmom mjestu.

Zbog stražnjice neki idu pod nož
U 2012. godine u SAD-u 2 681žena otišlo je na lifting stražnjice, a njih 746 u stražnjicu je stavilo implatante, pokazali su podaci američkog društva plastičnih kirurga.

(Tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Komentari

Komentara