Održana redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Spread the love
Menprom

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost na izmjene kriterija za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice „Predškolski odgoj i obrazovanje“. Po okončanju roka za dostavu projekata po pozivu Ministarstva obrazovanja i nauke zaprimljeno je ukupno 18 projekata od čega 2 projekta dogradnje te 16 projekata rekonstrukcije, iz čega je vidljivo da je za potrebe izgradnje odnosno dogradnje bilo panirano više sredstava nego što se pokazlo za potrebno, dok je za potrebe rekonstrukcije evidentiran nedostatak potrebnih sredstava. Ovom izmjenom višak sredstava sa jedne pozicije relociran je na poziciju rekonstrukcije predškolskih ustanova na kojoj se pokazala veća potreba za finansijskim ulaganjima.

Reha Centar

Vlada je danas donijela i odluku o odobravanju 19.000,00 KM JU OŠ „Brijesnica“ Doboj Istok, na ime završetka radova na obnovi područne škole Brijesnica Mala. Podsjećamo, u 2018. godini JU  OŠ „Brijesnica“ Doboj Istok je izvršila rekonstrukciju i dogradnju objekta područne škole „Brijesnica Mala“ koja je započeta krajem školske 2017/2018 godine donacijom humanitarne organizacije TIKA i ulaganjem Vlade Tuzlanskog kantona iz planiranih budžetskih sredstava. Radovi na školskom onjektu još uvijek nisu završeni bilo je neophodno osigurati dodatna finansijska sredstva kako bi se stekli uslovi da se krene sa realizacijom nastave, koja se trenutno odvija u okolnim javnim prostorijama predškolske ustanove Doboj Istok i mjesne zajednice.

Obzirom na novopristigle zahtjeve pet općina za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodoprivrede, Vlada je danas donijela Odluku o izmjenama i dopunama Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2018. godini.

Vlada je danas odobrila 1.874,63 KM JU Muzej Istočne Bosne, u svrhu nabavke nadzornih kamera za vanjski dio zgrade, 1.500,00 KM Udruženju Altruista „Ruke prijateljstva” Lukavac na ime obilježavanja godišnjice postojanja Udruženja koja će se održati 22.11.2018. godine, te 3.000,00 KM za „Gradačački sajam“ D.O.O. za priređivanje sajmova i izložbi Gradačac, za refundaciju dijela troškova održavanja 45. Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela i odluke o visini osnovice za obračun plaća za oktobar 2018. godine i naknadi za ishranu zaposlenih u oblastima obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave u Tuzlanskom kantonu. Osnovica je nepromijenjena i iznosi 404 KM, a naknada za ishranu 8 KM po izrađenom danu.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara