Održana promocija zbirke kolumni „Oni odlaze, a mi ne ostajemo“, Derviša Čička

Spread the love
Rental Travel

Sinoć je u Biblioteci „Derviš Sušić“,  održana promocija zbirke kolumni tuzlanskog intelektualca Derviša Čička „Oni odlaze, a mi ne ostajemo“. Riječ  je trećoj knjizi, koja je, ustvari, zbirka svih do sada objavljenih komentara, eseja, osvrta i kritika raznih književnih djela, objavljenih od 2013. godine do danas. Na promociji su govorili novinar Ekrem Avdić, novinarka Amela Hajvaz i sam autor, Derviš Čičko.

Reha Centar

2014.godine izdata je prva Čičkova zbirka kolumni „Prepisivanje stvarnosti“, te 2014. godine „Žućine opservacije – tuzlanski parergon“ .

Prema riječima novinara Avdića, ova knjiga predstavlja praznik duha u našem gradu jer je autor na jednom mjestu, sabrao svoje tekstove objaljene na portalu Tuzla live u proteklih godinu dana.

 

  • On u svojim kolumnama analizira, ukazuje, vrišti na sve negativnosti koje se događaju u našem društvu. On to čini radi boljitka društva, građana i države Bosne i Hercegovine. On na taj način pokazuje da je veliko „domoljubno čangrizalo“. Čovjek koji želi da njegova domovina, njeni građani i cijelo društvo budu bolji, uspješniji i da bude sve manje negativnih pojava, kazao je Avdić.

Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara