Održan sastanak Organizacionog odbora 19. Internacionalnog bienalnog festivala portreta INTERBIFEP-a

Spread the love
Rental Travel

U Gradskoj upravi Tuzle danas je održan sastanak Organizacionog odbora 19. Internacionalnog bienalnog festivala portreta, poznatijeg kao INTERBIFEP, kojim je predsjedavao gradonačelnik, dr. sc. Zijad Lugavić. U skladu s Pravilnikom o organizaciji ovog festivala, sastanak je bio posvećen planiranju nadolazećeg događaja.

Reha Centar

Javna ustanova “Centar za kulturu” Tuzla je organizator INTERBIFEP-a, te će se ove godine Festival održati od 18. septembra do 25. novembra 2024. godine, s fokusom na kategorijama crteža, grafike, fotografije i video arta.

INTERBIFEP, koji je sinonim za međunarodnu platformu portretnog stvaralaštva, slavi individualnost i raznolikost umjetničkih pristupa. Tradicionalno se održava od 1980. godine u Tuzli, i predstavlja spoj tradicije i savremenih trendova u likovnoj umjetnosti.

Na današnjem sastanku, članovi Organizacionog odbora usvojili su važne odluke koje će oblikovati tok ovogodišnjeg INTERBIFEP-a. Odluke uključuju organizacijske smjernice, imenovanje Odbora, kao i finansijske planove za prihode i rashode. Također, imenovani su selektori koji će izvršiti selekciju radova za Festival.

Ovogodišnji INTERBIFEP predstavit će kako lokalne tako i međunarodne umjetnike, te će Tuzlu još jednom staviti u fokus kulturnih dešavanja.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara