Određen pritvor za četiri osumnjičena iz Živinica zbog više krivičnih djela razbojništva

Spread the love
Menprom

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Ibrahima Alimanovića (22), Ibrahima Padžića (23), Muhameda Slomića (19) i Halila Omerovića (20), svi iz Živinica, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili četiri krivična djela razbojništva.

Naredbom o provođenju istrage se Padžiću i Omeroviću na teret stavljaju po četiri navedena krivična djela, Slomiću tri i Alimanoviću učešće u dva razbojništva.

Kantonalni sud Tuzla je Salmiru Begiću (20) iz Živinica,  umjesto mjere pritvora, odredio različite mjere zabrane. Begić je osumnjičen da je kao saučesnik, sa ostalim osumnjičenim osobama, učestvovao u izvršenju jednog krivičnog djela razbojništvo.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti, u periodu od 25.01. do 08.02.2021. godine u grupama od po tri ili četiri osobe, automobilom dolazili do tri sportske kladionice i jedne benzinske pumpe u Živinicama i bližoj okolici, te maskirani  i naoružani pištoljem ili drvenim i metalnim palicama ulazili u objekte i prijeteći upotrebom oružja od radnika uzimali određene iznose novca iz kase. U četiri razbojništva u ovim objektima su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 4.900 KM.

Pripadnici OKP PU Živinice su operativnim radom na terenu identifikovali osumnjičene, te su ih lišili slobode 12. februara 2021. godine.

Nakon kriminalističke obrade  pet osumnjičenih osoba je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.
U toku su različite istražne radnje u ovom predmetu, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Reha Centar
 

Komentari

Komentara