Odigran 12. memorijalni malonogometni turnir mladosti

Spread the love
Menprom

U čast šehida i poginulih boraca 1992.-1995. sa područja MZ Slavinovići i u povodu obilježavanja 22. godišnjice formiranja 3. Tuzlanske brigade, članovi Mjesnog ogranka SDA Slavinovići su uz generalno pokroviteljstvo Općinskog odbora SDA Tuzla organizovali 12. memorijalni turnir u malom nogometu, na terenu SK ” Bambi”. Turnir je otvorio predsjednik MO SDA Slavinovići Mirsad Avdibašić. Prije početka takmičenja, delegacija Općinskog odbora SDA Tuzla, Mjesnog ogranka SDA Slavinovići i učesnici turnira su položili cvijeće na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima iz MZ Slavinovići.

Reha Centar

Na turniru je učestvovalo šest ekipa vještih mladih fudbalera, od 1998. godišta i mlađe koji su se trudili da sa što više golova i dobrih sportskih poteza pogode protivničku mrežu. Prvo mjesto pripalo je ekipi „ Stoke city” , drugo mjesto osvojila je ekipa „ Galaktikos”, a treće mjesto ekipa „ Puma”.

Prve tri ekipe dobile su zlatne, srebrne i bronzane medalje te diplome odnosno zahvalnice. Prvoplasirana ekipa osvojila je prelazni pehar.

Proglašen je i najbolji igrač ovogodišnjeg turnira, a to je Faruk Imamović.

Najbolji golman je Bakir Hukić.

TURNIR

Na ovom turniru nisu nagrađeni samo fudbaleri nego i ljudi bez kojih ovo sve ne bi ni moglo biti realizovano. Tako će zlatna medalja u znak zahvalnosti za podršku u organizaciji i kao jednom od glavnih organizatora biti uručena predsjedniku Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla doc.dr. Salki Bukvareviću.

Zahvalicu i medalju dobio je i Fadil Ramić koji je prije nekoliko godina inicirao ovaj memorijalni turnir u čast svoga sina Samira koji je izgubio život u odbrani Bosne i Hercegovine od agresora. Turnir „ Samir Ramić” je prije 4 godine objedinjen sa turnirom koji se igrao u čast šehida i poginulih boraca „ Slavinovićkog odreda”, a u organizaciji Mjesnog ogranka SDA Slavinovići.

Sponzori 12. memorijalnog turnira mladosti su, uz Općinski odbor SDA Tuzla, bili i Sportski klub Bambi, Saranda, Bony sokovi, Imbis ciglana Slavinovići i drugi.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara