Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Spread the love
Rental Travel

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air planira smanjiti letove iz svoje baze u Tuzli u zimskoj sezoni 2017/18. uz privremenu obustavu tri rute.

Reha Centar

Ova aviokompanija će svoje letove za London Luton, Bratislavu i Nürnberg završiti sa 1. novembrom, prenosi portal exyuaviation.com.

U odgovoru Wizz Aira je navedeno da oni u iznalaženju mogućnosti za što jeftijija putovanja svojim korisnicima, neke linije mogu držati aktivnim samo u ljetnom periodu. Nije potvrđeno, ali niti negirano, da će spomenute linije ponovo biti aktivne naredne godine.

Vazduhoplovna kompanija je saopćila kako će nastaviti raditi na razvoju sektora zračnog prometa u zemlji u idućem periodu.

“Wizz Air ostaje predana svojim Bosne i Hercegovine putnika, te će nastojati dodatno stimulirati zrakoplovne industrije, a pruža povoljne mogućnosti putovanja koje najbolje mogu ispunjava svoje kupce potrebe”, saopćeno je.

Iz Wizz Aira nisu komentarisali hoće li suspenzije ruta utjecati na broj aviona stacioniranih u gradu tokom zimskog perioda. Trenutno, Tuzla je domaćin dva Wizz Air Airbus A320 aviona.

Ove godine, Međunarodni aerodrom Tuzla bilježi spektakularan rast oblužujući 226.462 putnika u prvoj polovici godine, što je 59,4% više u odnosuz na 2016.

Izvor Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara