Obilježeno 15 godina Different Style-a i elektronske muzike u Tuzli

Kao što je i planirano u subotu 17. Januara, uz pomoć Fondacije Tuzlanske zajednice, obilježeno je 15 godina Different Style-a i elektronske muzike u Tuzli, u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović.
Program je otvorila premijerna projekcija dokumentarnog filma o razvoju scene elektronske muzike u Tuzli i radu Different Style, autora Nedima Begića, nakon čega su dodijeljene zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomagali razvoj i rad ove skupine.
elektronska muzika
Posjetioci su imali priliku pogledati i izložbu sačinjenu od petnaest velikih kolaža na kojima je predstavljeno proteklih 15 godina rada ogranizacije Different Style sa najzanimljivijim događajima izdvojenim iz bogate arhive.
Kao svojevrstan poklon Gradu Tuzla pored ovog događaja održana je i zabava u tuzlanskom klubu Palma, gdje su nastupila 22 DJ-a iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Brčkog i Tuzle, na tri stagea.
elektronska muzika
Prema komentarima posjetilaca i svih učesnika zabava je podsjetila na kasne 90te godine kada je Different Style organizirao zabave koje su trajale od 22:00 do 09:00 narednog dana po čemu je Grad Tuzla postao prepoznatljiv u regionu i čime je započela popularizacija ovog muzičkog žanra u našem gradu.
aktuelno.ba

Komentari

Rental Travel

Komentara

Reha Centar