Obilježavanje Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu

Spread the love
Rental Travel

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresovane da se u periodu od 22. do 26. oktobra 2018. godine obilježava Evropska sedmica sigurnosti i zdravlja na radu.

Reha Centar

 Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu, sigurnost radne i životne sredine – Atex Tuzla će u saradnji sa partnerima tokom sedmice organizirati niz aktivnosti povodom obilježavnja Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu kao što su kontakti s medijima i promocija Evropske sedmice Zaštite na radu, kulture sigurnosti na radu, upravljanja opasnim materijama i protiveksplozivne zaštite, prigodni sastanci stručnih tijela i grupa, uz jedan zajednički javni skup (sa inženjerima i studentima tehničkih fakulteta, profesorima sa odsjeka ZnR, eventualno i s predsjednicima i članovima srodnih standardizacijskih tijela), prikladna predavanja, pokazne vježbe i prezentacije, demonstracije opreme i metoda za mjerenja i ispitivanja opreme, instalacija i parametara radne sredine i sl., te učešće članova i eksperata Udruženja u prigodnim aktivnostima u privrednim društvima, malim i srednjim preduzećima i obrtima.

U utorak, 23.10.2018. godine  sa početkom u 10,00 sati održat će se javni skup u Dramar centru, dok je završni skup planiran za petak, 26.10.2018. godine okupljanjem stručnjaka zaštite na radu na Rudarsko Geološko Građevinskom Fakultetu – Univerziteta u Tuzli. Na ovaj način Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu, sigurnost radne i životne sredine Atex – Tuzla u saradnji sa partnerima nastoji podsjetiti javnost na stanje i probleme u ovoj oblasti.

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona i Udruženje Atex pozivaju sve resorne institucije, privredne subjekte, sindikate energetike, rudarstva i industrije, inspekcije, udruženja i medije da prisustvuju javnom skupu o stanju sigurnosti i zdravlju na radu gdje će se promovirati sigurnost i zdravlje na radu, ukazati na stanje i probleme, podržati zamjena zastarjele zakonske regulative novim propisima i standardima te na taj način obilježiti Evropska sedmica zaštite na radu u Tuzlanskom kantonu.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara